Jump to content


Highest Reputation Content


#74973 Govor mržnje - napad na stanare naselja

Posted by ZoBu on 04 April 2016 - 02:13

U postovima koje sam u poslednje vreme objavljivao na forumu, govorio sam o napadima, lažima, klevetama koje su bile stranački motivisane. Većina ljudi je smatrala da se to odnosi na slučaj ''Panajotović'', tačnije lažni Fejsbuk profil, na kojem su iznošene raznorazne laži o aktivnostima stanara pre protesta u februaru 2015. godine, ili o delovanju tzv. Ugroženih. Međutim, nije to razlog mojih takvih pisanja u proteklih nekoliko meseci. 
 
Zbog očiglednog nerazumevanja razloga ovakvih mojih reakcija, mogućeg pogrešnog shvatanja pojedinih stavova, ali i zbog čestog interesovanja i nedoumica onih koji me poznaju, u obavezi sam da objavim razlog koji je uslovio specifičan sadržaj mojih postova, do sada poznat samo malom broju ljudi.
 
------------------------
 
Kada smo imali nameru da predamo dopis premijeru Aleksandru Vučiću, otvoreni su stranački motivisani Fejsbuk nalozi, u kojima su započeti kontinuirani napadi na stanare, Udruženje i istaknute pojedince. Ovo je šireno preko Fejsbuk grupa, od kojih su neke izuzetno posećene i popularne (npr. fb grupa Beograd, Starosedeoci Kumodraža). Informacije su, takođe, preuzimali i postavljali na svoje internet stranice mnogi ljudi.
 
 
17. oktobra 2015. godine otvoren je fb profil Marte Tomić (lažni). Započeto je konstatacijom da su stanari naselja Stepa Stepanović nekulturni ljudi, ''seljaci, secikese'', kako treba da se emancipujemo itd. Potom su krenuli napadi na Udruženje, a potom i na aktivne stanare (princip: od opšteg prema pojedinačnom). Aktivni stanari su dovođeni u vezu sa gospodinom dr Milovanom Šuvakovim, pomoćnikom ministra prosvete (stanar našeg naselja), što je shvaćeno kao indirektna pretnja, imajući u vidu nemile događaje u našem naselju (ovaj poznati srpski naučnik, naš komšija, pretučen je 7. maja 2015. u 7.15 časova ispred svoje zgrade). Na ovoj fb stranici preovlađivao je jezik mržnje, jezik svojstven 90-im godinama prošlog veka. Takođe, krenule su uvrede na etničkoj osnovi, širenje nacionalne i verske netrpeljivosti, vređanje pripadnika katoličke i muslimanske vere, uz opšte odobravanje u komentarima. 
 
Aktivni stanari naselja su nazvani tajkunima, koji su uzeli zemlju stanovnicima Kumodraža, i na toj zemlji izgradili stanove, a sada žele da grade druge objekte. Nazivani smo ''lopovima, izdajničkim izrodima srpskog naroda'', optuživani smo kako nas finansira Soroš. Započeli su da huškaju građanke i građane Kumodraža, da im stanari našeg naselja duguju novac, jer žive na njihovoj zemlji. Potom su objavili mapu (post 10a u prilogu), gde su krenuli da ''taguju'' sve koji će se boriti sa nama, objavljuju svoja imena i organizuju (imena nisu snimljena jer je rađen Print Screen). To je bila klasična hajka. 
 
Pošto su objavljene naše fotografije, dok su informacije kako smo mi kriminalci i tajkuni koji su ukrali zemlju Kumodražanima plasirane preko fb grupe Starosedeoci Kumodraža (koji su se ovim povodom i oglašavali), može se samo zamisliti kako je u to vreme izgledalo npr. svakodnevno korišćenje gradskog prevoza (25, 39). Naime, postojala je osnovana strepnja da neko od nas bude linčovan (početna stanica ovih autobusa je u Kumodražu).  
 
Fejsbuk stranica Marte Tomić može se pogledati na sledećoj adresi:
 
 
 
Prijatelji Marte Tomić su bili i mnogi poznati funkcioneri opštine, grada, čak i poslanici u Skupštini RS:
 
Aleksandar Savić - predsednik opštine Voždovac
Miloš Stojanović - član veća opštine Voždovac
Milan Todić - član veća opštine Voždovac
Milan Planić - radnik opštine Voždovac, predsednik MO SNS-a naselja Stepa Stepanović, stanar naselja Stepa Stepanović
Dragan Životić - član školskog odbora OŠ Danilo Kiš, predsednik MO SNS-a Kumodraž Selo
Marija Spasojević - istaknuti i lokalno poznati član SNS-a (kreiranje propagandnih akcija)
Srđan Kolarić - predsednik Opštine Čukarica
Dragan Nikolić - narodni poslanik SNS-a
Milija Miletić - narodni poslanik SNS-a
Aleksandar Rebić, stanar naselja, često viđen na štandovima SNS-a u naselju
itd.
 
Sve navedene osobe su aktivno učestvovale u daljoj distribuciji informacija sa sajta Marte Tomić, ili su svojim reakcijama javno podržavali takvo pisanje.
 
 
Listu prijatelja (Print Screen) možete videti na linku:
 
Posebno su bitni lajkovi postova u kojima su zastupljeni jezik mržnje, klevete, neosnovane optužbe, širenje verske i nacionalne netrpeljivosti. U lajkovima bilo je i nama dobro poznatih ljudi:
 
Miloš Stojanović - član veća opštine Voždovac (zadužen za obrazovanje!!!)
Milan Planić - radnik opštine Voždovac, predsednik MO SNS-a naselja Stepa Stepanović, stanar naselja Stepa Stepanović
Dragan Životić - član školskog odbora OŠ Danilo Kiš, predsednik MO SNS-a Kumodraž Selo
Svetislav Vranić - radnik OŠ Danilo Kiš
Jagoda Kovačević - stanarka naselja Stepa Stepanović
 
Spisak (Print Screen) onih koji su otvoreno odobravali ovakvo pisanje, tj. koji su lajkovali postove, nalazi se na adresi:
 
 
------------------------
 
Reperkusije ovakvog pisanja su bile ogromne. Odmah se pojavio drugi lažni profil izvesne Vesne Simić, koji još uvek postoji i tamo se propagira stranačka politika (https://www.facebook...0202791&fref=ts /napravljen je Print Screen i ove nove, sadašnje verzije, kako bi se u slučaju potrebe ova informacija mogla dokazati/). Inače, na ovoj novoj verziji fb profila Vesne Simić i predsednik opštine Voždovac Savić je ostavljao komentar.
 
Fejsbuk stranicu Vesne Simić iz ranijeg perioda,gde je fokus postavljen na školu, možete videti na sledećem linku:
 
 
------------------------
 
Pisanja Marte Tomić bila su zastupljena na mnogim Fejsbuk stranama, tako i ''našeg'' predsednika opštine Aleksandra Savića. Da li ovako sme da izgleda Fejsbuk stranica bilo kojeg predsednika opštine (potrebno je uveličati sliku)?
 
 
Deo preuzimanja i javnog prezentovanja informacija koje je izlagala Marta Tomić može se pogledati na sledećoj adresi:
 
 
------------------------
 
19.oktobra u 11.20h učinjeno je da stranica Marte Tomić zauvek nestane iz internet prostora: 
 
 
 
Ubrzo, Vesna Simić je izbrisala sve ono što je pisala u vezi škole.
 
Matrijala povezanog sa ovim nečasnim i, očito, krivičnim delom, ima još, ali je i ovo dovoljno da se shvati šta je pokušano, verovatno samo zato što smo tražili od Aleksandra Vučića da se postignuti dogovori realizuju, da se ispitaju sumnje u falsifikovanje školske dokumetacije, da se poštuje zakon. 
 
 
 
Smatram da je naše naselje ponos Srbije, da su naše aktivnosti primer izražene svesti građana o potrebi borbe za pravedne ciljeve i svoje okruženje. Naše aktivnosti su u potpunosti bile i ostale nestranačke. Njih moramo nastaviti, sve dok odgovorni ne shvate da se odluke i zakonom propisane norme moraju poštovati. Dok smo mi ujedinjeni, dok smo složni u našim ciljevima, niko nam ništa ne može nametnuti.
 
Nadam se da je sada jasnije moje pisanje u proteklom periodu.

 • 20


#72573 Organizacija mitinga na Trgu republike

Posted by ivancosic on 21 September 2015 - 03:40

E sad, ja kao stanar Stepe:

 

Srce mi puca kad me neko pita za Stepu i ja treba da kažem "dobro je, ali..." i uvek ima ali. 

 • Nije mi smetalo kad sam plaćao 9 meseci kredit pa se tek onda uselio, a po istoj ceni su posle drugi kupovali gotove stanove koje su mogli da vide
 • Nije mi smetalo kad smo kroz blato izlazili iz naselja, jebiga, čekaš da zasija
 • Nije mi smetalo kad smo odnosili deponije, jebiga, nisu organizovane službe, ne možeš sve naterati da se upristoje, učiniš da bude lepo
 • Nije mi smetalo kad smo čistili sneg prve godine, tu smo, treba nam, službe ne rade, središ i srećan si što si učinio nešto za naselje
 • Nije mi smetalo kad smo morali da pravimo akcije sa decom da bi škola i vrtić bili u budžetskom planu, jer je to značilo godinu dana manje čekanja
 • Nije mi smetalo kad su na te akcije dolazili samo najagilniji, jer smo znali da se borimo za bolje uslove svih

Ali mi smeta što me tretiraju kao budalu. 

 

Smeta mi što je video animacija naselja toliko uticala na mene prilikom kupovine, smeta mi što sam se toliko zaneo, budalasto da poverujem da će to i biti. Smeta mi što kažu niko nije bio zainteresovan za tržni centar, a tender nisu ni raspisali, a zapravo (verujem, ne tvrdim) da TC ne grade samo zato što nisu prodali onoliko koliko su planirali lokala. Smeta mi što su isključili mozak i samo gledaju na svoj džep, a lepo su mogli da imaju najreprezentativnije naselje na Balkanu.

 

I smeta mi što lažu. Što šire glasine i podstiču razdor. Najviše volim svoj komšiluk. Neću da se delim na ove i one. 

 

Smatram da nam treba prevoz, ali ne ovako realizovan

Nisam protiv crkve, ali smatram da nije trebalo da bude na tom mestu i na takav način

Voleo bih bolji signal telefonije, ali ne kroz antene po sredini naselja

 

I još mnogo toga... 

 

Ali ne, napravili su takav ambijent da šta god kažeš ispadne "evo opet se bune". Pa ne bismo se bunili da smo dobili ono što je planirano. Čak smo probali i na lep način sve da rešimo, da budemo partner, da pomognemo i damo svoje resurse da bi se neke stvari rešile... ali to nije dovoljno... 

 

Sa druge strane i drago mi je što se protiv takvih stvari bunimo. Naš bunt je bio dokaz da je nešto moguće promeniti. I verujem da je uticao i na stanare otrovnih zgrada da se pobune.

 

Koliko god da ima onih koji misle da u Stepi nešto "ne štima" - još je više onih koji smatraju da je Stepa poslednje naselje koje ima svoje "ja" i da ne želi da se miri sa nepravdom. Da smo složni. 

 

Upravo je razlog pokretanja ove teme bilo insistiranje na slozi - da se vidi oko kojih elemenata se slažemo, da dođemo do kompromisa kroz diskusiju i da izađemo sa planom oko kojeg se slaže većina.

 

A sad najiskrenije - baš me briga koliko vredi moj stan. Neću da ga prodajem. Ja želim da se borim da Stepa bude najbolje naselje za život u Beogradu. Ona to za mene, sa svim svojim manama - već jeste. Ali može bolje, i treba bolje, i jedini način da dođemo do toga je zajednička, složna borba. Očigledno je tužba zbog pada vrednosti stanova jedina stvar na koju će reagovati, jer oni samo o novcu misle. E zato podržavam celu ovu priču, i pozivam vas da radimo na usaglašavanju stavova, a ne na međusobnim prepucavanjima. 


 • 20


#74933 Rešavanje problema u naselju

Posted by ZoBu on 30 March 2016 - 22:19

Danas je od strane grupe stanara naselja Stepa Stepanović sprovedena akcija skidanja plakata SNS-a, koji su bili zalepljeni u našem novom naselju. Imali smo manje posla od očekivanog, jer su na mnogim mestima plakati već bili skinuti. Napunili smo tri plastična džaka ostataka plakata i tako doveli zidove u prethodno stanje (grupacije zgrada 1 i 4).
 
Džakove sa ostacima plakata smo odneli u Opštinski odbor SNS-a, tražili smo odgovorno lice. Izašao je Milan Planić. On je primio ove džakove. Oko njega se, kako je razgovor tekao, prikupljalo sve više i više ljudi iz prostorija SNS-a. Zamolili smo da više ne prave ruglo u naselju sa plakatima, saopšteno im je da zidovi ponovo pristojno izgledaju. 
 
Pošto nisam očekivao Planića, kao i neke druge ''poznate'' (npr. iznenada se pojavio i jedan iz tzv. skupine Ugroženi) koji su učestvovali u stranačkim akcijama usmerenim protiv nas stanara, predstavio sam se i u svoje ime podsetio ih na pojedine njihove akcije ponižavanja stanara našeg naselja, zapitao sam ih kako ih posle svega nije sramota da u ovom naselju uopšte lepe plakate?
 
Ova akcija je bila prethodno dogovorena i sačinjena od određenog broja ljudi. Posebnu zahvalnost dugujemo onim stanarima koji su se u prolasku pridruživali akciji, i onima koji su na osnovu informacija sa foruma došli da pomognu. Tako su omogućili da posao brže obavimo.
 
Na džakove je zalepljen papir sa sledećim tekstom:
 
 
''OPŠTINSKOM ODBORU SNS-A
NASELJE STEPA STEPANOVIĆ
 
Dostavljamo vam Vaše predizborne plakate, tačnije ono što je od njih nakon odlepljivanja ostalo. Najljubaznije Vas molimo da ne lepite Vaše stranačke plakate u našem novom naselju. Umesto toga, bolje bi bilo da Vaši članovi koji se nalaze na visokim pozicijama u opštinskim, gradskim i državnim strukturama, umesto toga samo realizuju ono što je odlučeno na sastancima sa predstavnicima stanara. Ovako, nemoralno je da se na bilo koji način bavite naseljem samo kada su izbori, pogotovu ako se imaju u vidu obmane, klevete i napadi, koji su u prethodnih nekoliko meseci bili usmereni prema žiteljima naselja, onima koji su izvan stranačkih okvira, kroz građanske inicijative, samo tražili realizaciju donetih odluka i poštovanje zakona. 
Molimo Vas, takođe, da Vaše članstvo angažujete kako bi zid koji ste naružili, doveli u prethodno, prvobitno stanje. Veoma nam je stalo do pristojnog izgleda našeg naselja. Trebalo bi sa poštovanjem da se odnosite prema žiteljima naselja Stepa Stepanović, kao i prema njihovom životnom okruženju.
 
Vaše komšije''  
 
Ovo je deo fotografija sa uspešno sprovedene akcije:
 


        Chd8f2ts.jpg
        mbLgzRas.jpg
        Yj8DNU4s.jpg
        vLvT9yMs.jpg
        pL1Y1pjs.jpg
        OtEd3pls.jpg
        Flezhvis.jpg
        vkNmwzms.jpg
        sqs0hfUs.jpg

 • 16


#76957 Rešavanje problema u naselju

Posted by ivancosic on 23 January 2017 - 13:43

Marti i svim ostalim SNS dušebrižnicima:

 

Udruženje/stanari su do sada uvek radili sve što je bilo potrebno da bi se omogućili bolji uslovi života u naselju. I to smo radili PRE nego što je uopšte naselje došlo u žižu javnosti, jer nama je cilj da pomognemo ljudima koji u naselju žive, ma koliko ih ima, mi ih ne brojimo kao glasače. To što su određene stranke sada stavile fokus na naselje zbog brojnosti ljudi samo pokazuje šta im je bitno. 

 

Čišćenje koje nam se stavlja na teret smo organizovali još pre više od četiri godine jer smo znali da tada nisu radile nadležne službe. Grad je preuzeo naselje u sledećim godinama, a CD Gile i druge firme iz održavanja danonoćno rade na raščićavanju snega i leda oko zgrada koje održavaju. Njihov rad plaćaju stanari plaćanjem svojih redovnih održavanja, a neke od čišćanja ove firme obavljaju gratis u maniru dobrog domaćina. 

 

IMAG0673.jpg

 

Tog decembra 2012. godine slikali smo se za svoju dušu, ne za objavljivanje po netu, ali evo vam slika da imate za arhivu

 

IMAG0058.jpg

 

Isto tako potrudili smo se i da Stepa dobije uličnu rasvetu i još mnogo nekih stvari koje su uticale na rani razvoj naselja. Ali to je za vas bilo davno, pre nego što ste počeli da se interesujete za naselje. 

 

Prvo svetlo u četvorkama:

 

svetlo2.jpg

 

Zato se nemojte baviti naseljem ovim sitnim lažima jer su providne. Još uvek nije bila akcija ili zahtev koju su pokrenuli stanari a da se komšije nisu odazvale. Uključujući tu i akciju odnošenja garderobe i hrane u centar za prihvat odraslih osoba u Kumodraškoj. Ali tamo se nismo slikali, za razliku od vas. Prosto to što pomažemo u tuđoj nesreći nije za slikanje, ali vi to ne gledate tako, vi gledate na to samo kao na političke poene.

 

Mi ne.

 

Zato nas zaobiđite. 


 • 15


#74979 Govor mržnje - napad na stanare naselja

Posted by Martin Mystere on 04 April 2016 - 17:37

Dobro bre ljudi nemojte da stwe bas na kraj srca i bez totalne empatije za ovim stvorenjcetom zvanom Marta

Zar ne vidite da se radi o podvojenoj licnosti rastrzanoj izmedju zelje da bude bar malo i bar nekom smesna ne bi li se pojavila na Pinku kod Comedy gurua Mace & Co. i mogucnosti koje jasno govore da nije u mogucnosti da dobaci dalje od "Farme".

 

Znam, tesko je kad znas da nisi zavrsio Akademiju fudbala niti imas zavidno iskustvo u keteringu koje te preporucuje na sva zvona, ali ne mozemo svi da budemo takvi - neki su morali i da posteno zavrsavaju prave skole i sticu prave diplome. Pa da nismo tako bacili vreme u nepovrat mozda smo mogli da doguramo cak i do predsednika drzave ili bar do ministra policije.

 

Najtuznije je kad se u svojoj mrznji toliko pogube i izgube kompas pa u svoj toj paranoji i svom paralelnom univerzumu pocnu da brkaju pojmove tako da jos ispada da nama smetaju skola i vrtic i da se mi borimo protiv njih. A mozda i nisu izgubili kompas, mozda jednostavno (mo)mentalno nisu sposbni da vide ko je na cijoj strani i ko se za sta bori...

 

Ja sam samo na jednom zahvalan svom babu - sto me je doneo na svet i ucinio drugacijim od takvih, sve ostalo je samo bonus.

 

A Biljani, Zoranu, Zeljku, Vladi i ostalima koji su zanemarili svoje najblize i svoj privatni zivot od mene i moje porodice samo naklon do poda i hvala za svesto cine ili pokusavaju da cine - draze mi je sto sam na istoj strani sa njima nego da moraju da me razaznaju ko sam po natpisu na djonovima patika koji jedva vire iz zadnjce nekog zadriglog politicara.


 • 15


#75198 Borba za prateće sadržaje naselja

Posted by UdruženjeUSNSS on 25 April 2016 - 12:49

Povodom trećeg konkursa za prodaju benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladišta za boce tečnog naftog gasa u našem naselju (otvaranje ponuda je trebalo biti održano danas u prostorijama GDS-a), dostavili smo svim naftnim kompanijama u zemlji, po treći put, dopis u kojem su navedene činjenice oko problema sa izgradnjom ovog, po nas štetnog objekta.

 

Dobili smo informaciju da danas u 12.10 časova ni iz trećeg puta niko nije bio zainteresovan da kupi ovaj objekat u našem naselju.

 

Očekujemo da GDS na svom sajtu objavi zvanično obaveštenje i da nakon trećeg po redu neuspeha, konačno odustane od svoje namere.


 • 14


#74976 Govor mržnje - napad na stanare naselja

Posted by SuperIka on 04 April 2016 - 10:46

Sta reci ...

Uvazeni komsija,

vrlo cenim sve sto ste do sada ucinili za nase Naselje i za ovu zajednicu uopste, hvala Vam.

Kao i do sada, imate moju (i moje porodice) punu podrsku.
 • 13


#74515 Borba za prateće sadržaje naselja

Posted by bikson on 25 February 2016 - 00:06

Očekivalo se da će u prvim lokalima koji su prešli u vlasništvo Grada biti otvorena privremena zdravstvena stanica. Umesto toga, prvi lokal u vlasništvu Grada (i to najveci) otvara SNS.

Grad  je svoje lokale za privremenu ZS prepustio zaboravu, a usput i svojom nebrigom prouzrokovao štetu. Zimus su popucali radijatori u lokalima, napravili poplavu u samim lokalima, garaži i prouzrokovali štetu u stanu u prizemlju.

Zato je SNS lokal dobro opremljen svom mogućom sigurnosnom opremom. Pored toga, ispred 3A još uvek nisu popravili stazu za invalide, a u zgradi pored njihovog lokala nikla nova staza. Bravo za SNS ili stanare ili Gileta ili sve zajedno, a ogorman minus za GDS koji nije uradio stazu za invalide, po projektu. Jos jedan ogroman propust GDS-a, mada mi to neverovatno zvuci. Ako nešto mora da se ispoštuje prilikom izgradnje, to su protivpožarci i potrebe invalida. 

 

Neverovatno je koliko snage smo morali da uložimo za sve što nam po zakonu pripada, jer smo valjda tako naivno vaspitani da poštujemo zakon i struku. Danas to nije više moderno. Oni koji podržavaju nezakonite procese se diče tim i promovišu sebe kao vredne i radne. Izgleda smo rasli u dve različite Srbije.

Očigledno je da ni nama „naivnima“, a ni njima „poštovaocima bezakonja i haosa“ nije lako promeniti se. Kako mi moramo da se borimo za naše bolje sutra, tako oni moraju da se bore protiv nas, da ne bi izašlo na videlo svaka njihova nezakonita radnja.

Pre izvesnog vremena, na Studiu B je bio prilog o pokretanju klizišta ispod Molove pumpe, usled korišćenja korita Kumodraškog potoka kao deponije viška iskopanog materijala, kada se gradila Stepa.

Bili su pristni Vesić i Savić i tom prilikom je rečeno kako je bivša vlast dozvolila izvođačima da tu istovaraju višak materijala i da je tako bivša vlast opet napravila problem... Čini mi se da je o ovom problemu ranije Vlada85 nešto pisao (ispravi me ako grešim Vlado).

Jedino što su zaboravili je da je u vreme gradnje Stepe na Voždovcu „bivša vlast“ imala iste stranačke boje, na čelu sa Vukanićem, kao predsednikom Opštine Voždovac.  U to vreme, neko iz „bivše vlasti“ je dao odobrenje izvodjačima, a da pri tome opet struka nije pitana i aktiviralo se klizište...

Ali, koga briga za zakon i struku, kad kod nas možeš sve ako si član stranke na vlasti i ako nemaš obraza.

Mi koji ga imamo naterani smo da razmišljamo o formiranju GG. I opet ćemo da radimo tuđi posao. Na žalost, u ovoj zemlji jada i beznađa oslonjeni smo samo na sopstvene snage. Dok postoji naša borba, ima nade i za vrtić i školu i dom zdravlja i pijacu i tržni centar... Ima nade za poštovanje zakona, struke i projekta naselja. I za to se vredi boriti.


 • 13


#79154 Antena Telekoma kod GP6

Posted by UdruženjeUSNSS on 11 November 2017 - 10:26

Na mestu gde je svojevremeno Telekom Srbija planirao da postavi antenski stub protivno prvobitnom Urbanističkom projektu, niklo je više “antena”.
Lepših, a pre svega prirodnih :-)
 

vTi2VS2.jpg

 

b8VsSaV.jpg

 

3I9hpnG.jpg


 • 12


#77595 Protest - 25. mart 2017.

Posted by UdruženjeUSNSS on 25 March 2017 - 19:08

Izveštaj sa protesta stanara naselja Stepa Stepanović,

održanog 25.03.2017. godine ispred Vlade Republike Srbije

 

 

Stanari naselja Stepa Stepanović, uz pomoć Udruženja naselja Stepa Stepanović, održali su protest ispred zgrade Vlade Republike Srbije. Prisustvovalo je oko 1000 stanara, među kojima je bilo dosta dece. Protest je prošao bez incidenata u pobedničkoj atmosferi. Okupljeni građani razišli su se oko 13 časova.

 

Povod organizovanja protesta je bio pokušaj izgradnje benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištenjem boca tečnog naftnog gasa, tzv. “Pumpa srama“, kao i neizgradnja pratećih sadržaja koji su stanarima prezentovani prilikom kupovine stanova, prvenstveno vrtića, škole, Doma zdravlja potrebnog kapaciteta i pijace.

 

U „Izveštaju sa Protesta održanog 4. marta 2017. godine, u organizaciji stanara naselje Stepa Stepanović uz podršku Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović iz Beograda”, koji je 06. marta .2017. godine dostavljen relevantnim istitucijama, kao i svim medijskim kućama, navedeni su zaključci u kojima se traži: da Vlada Republike Srbije, kao Investitor izgradnje naselja Stepa Stepanović, odredi predstavnike koji bi zajedno sa stanarima pokrenuli pitanje rešavanja nagomilanih problema i realizaciju obaveza, kao i da GDS odustane od izgradnje pumpe srama. Ukoliko se to ne desi stanari su najavili dalje proteste.

 

Veče pred najavljeni protest, dana 24. marta 2017. godine, stanarima se obratio direktor Građevinske direkkcije Srbije, gospodin Nebojša Šurlan, sa zahtevom za održavanje sastanka u vezi sa informacijom o odustajanju GDS-a od izgradnje pumpe u naselju Stepa Stepanović. Jutros je na održanom sastanku gospodin Šurlan potpisao dokument u kome se navodi da Građevinska direkcija Srbije odustaje od izgradnje pumpe u naselju Stepa Stepanović uz saglasnost svog osnivača, Vlade Republike Srbije. Stanari su rekli da više nemaju razlog da protestuju protiv izgradnje pumpe, jer je ovom odlukom trajno obustavljena izgradnja “Pumpe srama“ u njihovom naselju.

 

S obzirom da se stanarima još uvek niko nije obratio u vezi sa zahtevom da se pokrene rešavanje ostalih problema u naselju, pre svega izgradnja vrtića i škole, stanari su održali najavljeni protest da bi svom Investitoru, Vladi Republike Srbije saopštili svoje probleme.

 

Okupljenima se obratila Biljana Savić, koja je naglasila da protest nema političku pozadinu i da se protestvuje ispred Vlade Republike Srbije, koja je bila Investitor izgradnje celog naselja. Skrenula je pažnju na činjenicu da stanarima ništa nije poklonjeno i da su sve sadržaje sami platili svojim novcem, a da je posle useljenja došlo do izmene prvobitnog projekta naselja. Objasnila je da su se skupili ispred Vlade da prenesu svoje nezadovoljstvo zbog neizgradnje pratećih sadržaja, lošeg rada gradskih službi, ne izgradnje tehnički ispravnih ulaza/izlaza u/iz naselja, jer su u naselju još uvek gradilišni ulazi/izlazi u/iz naselje, što stvara saobraćajnu gužvu i utiče na bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

 

Predloženo je da se na parceli na kojoj je bila predviđena pumpa, do pronalaska Investitora koji će graditi neki od sadržaja predviđenih tehničkom dokumentacijom „Urbanistički projekat na lokaciji kasarne Stepa Stepanović“, posadi trava i cveće i da se ta parcela uredi. Takođe, zahtevano je od Telekoma Srbije da zatrpa rupu, koju je napravila tokom pokušaja izgradnje antene bežične telefonije, ispred stambene zgrade i u neposrednoj blizini dečijih igrališta.

 

Skupu se obratio i predstavnik stanara naselja „Padina“, Žika Miljković, koji je naveo da imaju problema sa nedozvoljenim sleganjima zgrade i da su do sada urađena tri  geotehnička  elaborata, koja su potvrdila da prilikom izgradnje stanova nisu uzeti u obzir odgovarajući parametri i zbog toga dolazi do neravnomernih sleganja cele zgrade zbog kojih pucaju zidovi i instalacije. Zbog toga su tužili GDS i tražili prijem u Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Predstavnik stanara naselja „Padina“ predložio je da se problem reši na isti način kako je to učinjeno sa stanarima „smrdljivih zgrada“ iz Bloka 72.

 

Skup je zatvorio Zoran Božanić, koji je naveo da nećemo odustati od borbe za naše naselje i da ćemo istrajati na našem putu da dobijemo ono što nam zakonom pripada. Takođe, dodao je da očekuje poziv Vlade Republike Srbije radi rešavanja svih spornih pitanja i problema u naselju.

 

Na skupu su doneti zaključci:

 

1. Stanari naselja Stepa Stepanović pozivaju Vladu Republike Srbije, kao Investitora izgradnje naselja da odredi predstavnike koji će uz pomoć stanara naselja pokrenuti rešavanje nagomilanih problema i realizaciju obaveza.

 

2. Stanari zahtevaju da se već u ponedeljak skloni ograda, kontejneri i gradilišna tabla sa parcele na kojoj je bila započeta izgradnja pumpe srama.

 

3. Stanari su naveli da i dalje ostaju istrajni u svojoj borbi za rešavanje svih problema u naselju, prvenstveno izgradnje još jednog vrtića i ukoliko se ne ispune zahtevi stanara, najavili su da će iskoristiti sve legitimne načine borbe za svoje naselje. U suprotnom, ovo će biti jedan u nizu protesta sve do trenutka dok se ne obezbedi reševanje problema u naselju uz poštovanje zakona i pravila struke.

 

Skenirani dokument GDS-A “Informacija u vezi sa izgradnjom pumpe u naselju Stepa Stepanović” možete preuzeti sa https://goo.gl/UaY0jt

 

Fotografije sa protesta nalaze se na adresi https://goo.gl/rKkiqt


 • 12


#77001 Rešavanje problema u naselju

Posted by ZoBu on 25 January 2017 - 12:06

Vrlo sam ozbiljan! Posle svega, jedno je jasno: ukoliko se u budućem periodu dogodi bilo kakav incident, fizički napad, naznake bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti stanara koji su objedinjeni kroz građanske aktivnosti u kontekstu ovog naselja, sada se zna na čija vrata, posle toga, treba pokucati! Ona barem nisu daleko od nas!

 

U ovome moramo biti saglasni i delovati kao jedan, jer se ovde radi o vrlo opasnim stvarima, koje su bile svojstvene totalitarnim režimima u prošlosti. Da se vladajuća stranka obmanama i pozivima na linč obračunava sa pojedincima, građanima koji u svom delovanju nemaju nikakve veze sa političkim partijama - prosto je neverovatno za bilo koju državu u Evropi u 21. veku.

 

Treba da ih bude sramota. Za koju cenu prodaju ljudsko dostojanstvo i elementarne ljudske vrednosti?

 

Primili smo ih u ovom naselju kao ljude, nismo imali ništa protiv da dođu na naše proteste i time u svojim centralama da skupljaju poene, pisali smo afirmativno o njima onda kada su nas gledali u oči i lagali. Na kraju, doveli smo do toga da na činjenicama sami sebe ogole i da se pokaže sva trulež u strukturama vlasti.


 • 12


#76945 Rešavanje problema u naselju

Posted by mirka on 23 January 2017 - 08:38

Чуј, молила  удружење и комшију (коме ни име не зна) да јој чисти степенице.....

Госпођо драга, позовеш градску службу задужену за то што теби треба и пријавиш проблем. Ако те мрзи да чекаш на њих ( нису баш брзи, ал' то је друга тема....) онда дохватиш мужа, момка, љубавника за уши и тутнеш му лопату у руке. А, ако се њему, баш у том тренутку, више пије цеђена поморанџа - онда лепо обучеш дете/децу, поведеш их на санкање, понесеш поменуту лопату и, док се они забављају, излопаташ те степенице. Тренинг бољи него у теретани, а о свакодневном задовољству што си сопственим радом и залагањем помогла комшијама да не причам......


 • 12


#77485 Borba za prateće sadržaje naselja

Posted by UdruženjeUSNSS on 10 March 2017 - 00:36

Prvi u nizu protesta je vrlo uspešno održan u prošlu subotu. Kao što smo najavili,  nastavljamo sa daljim aktivnostima do ispunjenja naših zahteva. U naredne tri nedelje održaće se tri velike akcije:

1. U nedelju, 12.03.2017. godine od 12 časova, kod ograde gradilišta benzinske pumpe, održaće se humanitarna akcija sa izložbom dečijih crteža, na temu „Podržimo život i okružimo se lepim“.

2. U subotu, 18.03.2017. godine, u 12 časova, održaće se protestna šetnja od našeg naselja do Gaspromove pumpe na Trošarini. Skup je uredno prijavljen MUP-u Voždovac.

3. U subotu, 25.03.2017. godine, u 12 časova, održaće se protestni skup sa blokadom raskrsnice ispred Vlade Republike Srbije. Skup je uredno prijavljen MUP-u Savski venac i Sekretarijatu za saobraćaj.

Detalje o humanitarnoj izložbi dečijih radova pod nazivom “Podržimo život i okružimo se lepim” možete pročitati u posebnoj temi na forumu - https://goo.gl/NRuXYt


 • 11


#76965 Rešavanje problema u naselju

Posted by bikson on 23 January 2017 - 23:15

Da nema pretnji, ne bih ni obracala paznju na ovakve gluposti. "Marta" se povampiri s vremena na vreme. Nemam nista protiv da ti isti sto pisu, utrose svoju energiju na ciscenje snega, djubreta i svega ostalog sto gradske sluzbe ne rade u nasem naselju . Nemam nista protiv da se u nasem naselju sagrade svi sadrzaji, koji su bili u Urbanistickom projektu i da se "Marta" i njeno drustvo izbore za to. Nemam nista protiv da "Marta" i drustvo nauce sta znace: postenje, postovanje, iskrenost, istina, pravda, red, zakon. Da zaborave na mrznju, pakost, bezobrazluk, bahatost, huliganstvo. Na zalost, to se nece desiti.Zato, hvala svim komsinicama i komsijama koji znaju, koji se secaju, koji su ucestvovali i jos se trude da ovo naselje dobije sve ono sto nam po zakonu pripada. "Marta" i drustvo za to nisu zainteresovani, jer niti zive u ovom naselju, niti ih napredak naseg naselja interesuje. Ipak, hvala"Marti" i drustvu, sto nas s vremena na vreme podsete koliko toga dobrog smo uradili za ovo naselje i koliko vredi i dalje se boriti za nase lepse okruzenje!
 • 11


#74978 Govor mržnje - napad na stanare naselja

Posted by tehnički prijem on 04 April 2016 - 17:00

Puna podrška.
Prosto da čovek ne poveeruje
Pa mi se ne borimo ni protiv koga već se borimo za lepše naselje,
da ispune obećanja.

Koliko je ova zemlja jadna!!!!

Napadti i linčovati nekoga samo zato što se bori za opšte dobro.
Koliko ste Vi ljudi nesrećni!

Napali ste sve nas.
Vidimo se na Trgu.


@ZoBu VELIKO POŠTOVANJE ZA TRUD, VREME I SNAGU KOJU ULAŽEŠ U BORBI ZA NAŠE NASELJE.
 • 11


#74454 Borba za prateće sadržaje naselja

Posted by ZoBu on 20 February 2016 - 21:21

Da je istorijat našeg naselja drugačiji, ovakva pojava bi bila možda neprimećena. Mađutim, visoki funkcioneri republike, grada i opštine, pripadnici SNS-a, predstavili su se, u kontekstu stanara ovog naselja, kao vrhunski manipulatori. Kada upotrebljavam odrednicu ''manipulator'', ne mislim na neku intelektualnu veštinu koja bi svojom visprenošću dovela do nekakvog obrta situacije na terenu, što bih možda lično i uvažavao (donekle), već imam u vidu najprostačkije, najprizemnije vladanje zasnovano na lažima i uličnom maniru ponašanja. Mislim na prostotu, naprimerenu funkciji koju takve osobe obavljaju.
 
S druge strane, najniži stranački sloj SNS-a, najsirovija upotrebna radna snaga, oni što dežuraju po ulicama i trotoarima, malobrojne naše komšije, predstavili su se u najgorem mogućem svetlu. Dok su se ljudi ovog naselja, žrtvujući svoje slobodno vreme, resurse, kontakte i na kraju krajeva, i svoj novac, borili za interese ovog naselja, da se ispoštuje projekat, da se očuva zakon, oni su oko toga bili intertni, ali su, pri tom, sve najgore govorili o nama. Branili su ono loše što se u naselju dešavalo, a sebe su predstavljali da su žrtve našeg građanskog legitimnog delovanja. Mi smo se između ostalog borili i za njihove interese, interese i njihovih porodica i njihove dece. Ovaj najniži stranački sloj, stranački poslušnici, zloupotrebljeni protiv svojih komšija, širili su o nama neverovatne laži, pokušali da među stanare naselja unesu razdor, pogotovu iznošenjem neistina kod onih stanara koji nisu bili u potpunosti informisani. Bezumlje je do te mere ispoljeno, da je članstvo SNS-a ohrabrivalo poštene ljude iz okolnih sela u njihovom neadekvatnom poimanju realnosti, ohrabrivalo ih u poimanju kako im mi dugujemo tobože nekakav novac, jer imamo stanove na njihovoj zemlji. 
Znali su da pored našeg rada oni ne mogu biti vidljivi, jer se nikada nisu borili za interese naselja, već su isključivo sprovodili stranačku politiku i borili se za svoj vlastiti interes. Time su sebe u ovom naselju do teme mere diskreditovali, da to ne mogu ni zamisliti (trebalo bi neko ko ih poznaje, dobronamerno i u iskrenom razgovoru na to da im ukaže). Oni zasigurno nisu ni svesni da svojom pojavom na stranačkim štandovima nanose samo štetu i sramotu sebi i svom okruženju. Oni su osramoćeni, i to, da paradoks bude veći, osramoćeni zbog ničim izazvanih reakcija protiv komšija, ljudi sa kojima bi do kraja života trebalo da se sreću u ovom naselju (jer građansko delovanje stanara nikada nije bilo stranačko, što smo i pokazivali na svim dosadašnjim protestima). S druge strane, nikada ništa korisno za naselje nisu uradili. Jasno je zašto, jer su im prvenstveno u životu bitni lični interesi, koje mogu ostvariti sprovođenjem stranačkih zadataka. Za veće stvari u životu, očito, nemaju potencijal. Ako još idu u ''misionarske aktivnosti'' (kako su ovde nazvane), nije mi jasno kako, posle svega, uopšte u oči mogu bilo koga od svojih komšija da pogledaju!!!
 
Imajući samo ove činjenice u vidu, otvaranje prostorija SNS-a u centralnom delu naselja Stepa Stepanović, lično shvatam kao drsku provokaciju usmerenu prema hiljadama stanara ovog naselja. Da li su toliko ograničeni u percepciji realnosti da ne shvataju ovo, ili je u pitanju smišljena provokacija, to ne možemo znati. Ovo je jednostavno ''prst u oko'' hiljadama ljudi koji ovde žive. 
 
Bilo bi dobro da se čuje i glas stanara ove jadne, stranački već više puta zloupotrebljene zgrade.
 
Da zaokružim: da je istorijat našeg naselja drugačiji, ovakva pojava bi bila možda neprimećena...

 • 11


#73082 Organizacija mitinga na Trgu republike

Posted by Vlada85 on 16 October 2015 - 13:47

 


 • 11


#77555 Protest - 18. mart 2017.

Posted by bikson on 20 March 2017 - 19:41

 Ovo sam objavila danas na viber grupi, a zelim da i ovde podelim moja osecanja i razmisljanja:

 

Poštovane komšinice i komšije ,

 

Gledam opet spotove sa protesta i protestne šetnje koje je napravio Nenad.  Osećaj ponosa i sreće što ste mi baš vi komšije je neopisiv!

 Ljudi koji imaju dostojanatvo, čast, obraz, svest i savest da pokažu hrabrost i suprostave se našem Investitoru Vladi RS, u ovim teškim vremenima  i da traže od ove državne institucije:

 

- Da poštuje zakone koje je sama donela;

- Da poštuje projekat naselja, koji je sama izradila;

- Da poštuje svoje kupce, kojima je prodavala stanove po ceni u koju su bili inkorporirani prateći sadržaji;

-  Da poštuje nas kao pristojne građane ove zemlje.

 

Nismo nikoga uvredili I niti uradili nešto pogrešno u borbi za ono što na po svakom zakonu pripada. Osim, ako se uvredom zove borba da se umesto pumpe grade vrtić, škola, zdravstvena ustanova propisanog kapaciteta, pijaca, tržni centar i ostalo što u projektu naselja postoji. Osim ako se uvredom  zove naša rešenost da se u naselju ne izgradi štetan sadržaj, pumpa srama, koja stanarima nije potrebna, a nekom individualcu donosi veliku materijalnu korist.

 

Da li nas zato ignorišu? Ćute pred izbore, jer ne mogu ponovo da nas zloupotrebe!

 

 Zato mi je drago što sam na protestima videla komšije koje pripadaju raznim strankama i što smo ste svi zajedno sa nama koji nemamo partijsku opredeljenost, koračali i bunili se za istu pravednu stvar.

 

 Zato vas pozivam da svu zajedni opet pokažemo ispred Vlade RS našu rešenost da istrajemo u borbi za pravdu, istinu, poštovanje zakona i dostojanstva svake građanke i građanina ove zemlje.

 

Zato, povedite komšiju, povedite komšinicu, mamu, tatu, taštu, tašta, svekra, svekrvu, prijatelje, kolege, pružite ruku kolegama iz druge stranke, pozovite jedni druge, pozovite sve koji razumeju našu borbu, koji razumeju želju da u svojoj zemlji i u svom naselju živimo kao poštovanj, a ne poniženi građani.

 

 Povedite sve koji imaju   svest da je ova borba i ovaj protest iznad svih stranačkih interesa, jer je naš Investitor Vlada RS, naša državna institucija, koja mora da štiti naša prava i koja mora da odgovara nama, jer je tu zbog nas, bez obzira koja politička partija sedi na njenom čelu.

 Zato vas molim i ovaj put, bez stranačkih i drugih obeležja koji nemaju veze sa našim naseljem.  Dobrodošli su svi koji imaju razvijenu svest i cilj da mirno podrže našu pravednu borbu za lepšu i srećniju budućnost naše dece i nas, u našem naselju.

 

Jedino obeležje može biti "Stepa da blista"  :-P !


 • 10


#74825 Rešavanje problema u naselju

Posted by UdruženjeUSNSS on 21 March 2016 - 12:42

Važno obaveštenje

Udruženju stanara naselja Stepa Stepanović dostavljeno je sledeće obaveštenje tima koji se bavio organizovanjem Grupe građana:

Nakon temeljnog razmatranja raznih aspekata osnivanja Grupe građana naselja Stepa Stepanović i izlaska na lokalne izbore, doneta je odluka da se nastavi sa dosadašnjim građanskim delovanjem, bez bilo kakvog upliva u politiku. Ne želimo da se spuštamo na nivo onih koji su manipulisali sa nama i ponižavali građane ovog naselja, ne želimo da se poistovećujemo i budemo u istoj ulozi sa onima čije delovanje i životnu filozofiju sa gnušanjem odbacujemo. Ne želimo da izlaskom na izbore prljamo dragulj građanskog delovanja koji smo brušili četiri godine i postali uzor mnogima. Umesto toga, uložićemo sav potencijal da maksimalno ojačamo naše građanske inicijative. Nema podela na članove Udruženja i druge, svi smo zajedno u ovome, i samo zajedno možemo imati uspeh.

Obratićemo se ponovo Vladi i premijeru sa dostavljanjem potpunih informacija oko naših problema, organizovaćemo miting na Trgu tokom aprila, verovatno sa dopunskim akcijama koje će se izdvajati radikalnijim postupanjima u odnosu na sve dosadašnje aktivnosti (jer drugačije delovanje, zasnovano na dogovorima i civilizovanim pristupom uz uvažavanje institucija sistema, očito danas odgovorni u Srbiji ne razumeju), podnećemo Višem javnom tužilaštvu prijave protiv onih za koje na osnovu dokaza imamo sumnje da su radili izvan zakona u kontekstu ovog naselja. Sve što je započeto, bilo da se radi o pumpi, antenama, školi itd. biće dovedeno do kraja. Ogolili smo pozadinu delovanja manipulanata. Oni očekuju raspad našeg građanskog delovanja kako bi završili započeto, i tako ostvarili novčanu dobit na našu štetu. To se neće dogoditi. Borićemo se svim snagama i kapacitetima za ovo naselje. Danas smo višestruko jači nego ranije.

Pozivamo sve građanke i građane naselja Stepa Stepanović da uzmu učešće i pridruže se našim aktivnostima. Ne zaboravimo da će izbori proći (do tada smo zaštićeni). Šta će posle biti možemo samo da zamišljamo. Zato je potrebno delovati da se zaustavi bezumlje koje nas uskoro očekuje. Naselje Stepa Stepanović biće onakvo kakvi su njegovi stanari! Zato, nastavimo složno našu borbu za budućnost naselja, ne čekajmo da se incidenti dogode kako bismo izašli i podigli svoj glas. Konkretni predlozi delovanja biće uskoro izneti.


 • 10


#66122 VELIKI PROTEST

Posted by ZoBu on 09 February 2015 - 13:16

Sastanak naše tročlana delegacije u Skupštini grada sa gradonačelnikom. Početak u 9.30h. Sastanak je trajao oko sat vremena.

Vrlo konstruktivan i sadržajan sastanak u vezi naših problema, onih koji su u nedležnosti Grada.

VRTIĆ
Praćenje problema sa radom vrtića gradonačelnik je preuzeo na sebe. Krajem ove nedelje očekuje se sednica Vlade na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o davanju saglasnosti za zapošljavanje vaspitača, čime će biti otklonjeni poslednji problemi.

ŠKOLA
Obavešteni smo da je Grad izdao zahtev inspekciji da proveri navedene probleme oko izbora direktora OŠ Danilo Kiš, i ovo pitanje je trenutno u fokusu rada Ministarstva prosvete.

KOMUNALNI PROBLEMI
Obezbeđeni su uslovi da naše zelene površine održavaju Gradsko zelenilo i Gradska čistoća. Gradonačelnik će nam ubrzo dostaviti program održavanja. Biće doneti nadzemni kontejneri.

JEDINICA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE (JPZZ)
Za izgradnju posebnog objekta za JPZZ ne postoje uslovi, jer nema investitora koji bi izgradio predviđeni poslovni objekat, a grad ne može finansirati izradnju posebnog objekta za tu namenu. Ministarstvo zdravlja je odobrilo preuređenje lokala, a GDS u saradnji sa Sekretarijatom za zdravstvo će ovo konkretno realizovati. Biće otvorena JPZZ na početku naselja, kapaciteta oko 600m2. U ovom delu sastanka gradonačelnik je telefonom uključio u razgovor dr Aleksadra Stefoskog iz Sekretarijata za zdravstvo (zamenik sekretara). Postoji način da se spomenuti kapaciteti prošire, jer se očekuje porast broja stanovnika u naselju. To će biti ostvareno otvaranjem još jedne JPZZ na drugom kraju naselja. Njeno postojanje zavisiće od popunjenosti kapaciteta ove postojeće, tj. ukoliko stanari masovnije svoje kartone budu prebacivali u novootvorenu JPZZ, onda će postojati potreba i za još jednom JPZZ.

Karakteristike prve JPZZ: ambulanta opšte medicine sa prostorijom za intervencije; pedijatrija sa odvojenim ulazima za zdravu i bolesnu decu; ginekologija sa odvojenim ulazom. Realizuje se po principu ''ključ u ruke''. U pisanom obliku će nam Sekretarijat dostaviti karakteristike i planove izgradnje, kako bismo imali potpune informacije.

U planu je već zacrtano da ove nedelje imamo sastanak u Sekretarijatu, pa ćemo i tada porazgovarati o konkretnim rokovima, kako se ne bi ponovila iskustva iz prošlosti!

SAOBRAĆAJNI PROBLEMI
Obavestili smo gradonačelnika o problemima sa izlazima/ulazima u naselje. Predočili smo dokumetaciju iz koje se vidi da postoji privremeno rešenje semaforizacije, za koji je novac već obezbeđen i prebačen. Ovim povodom gradonačelnik će organizovati zajednički sastanak naše delegacije sa direktorom GDS-a i Sekretarijatom za saobraćaj, na kojem će se dogovoriti što hitnije postavljanje semafora.

Grad će posredovati u rešenju problema povodom problematičnih 5m2 zemljišta, za koje treba da bude rešeno pitanje vlasništva, kako bi se time otklonile prepreke, koje su do sada postojale povodom realizacije izlaza na Ulicu vojvode Stepe.
Dogovor je da predsednik Udruženja stanara kontaktira gradonačelnika, kako bi se dogovorio sastanak povodom saobraćajnih problema.

Dogovoreno je da se naredni sastanak sa gradonačelnikom organizuje za oko dve nedelje, kako bi se napravio presek stanja sa našim problemima. Gradonačelnik je naglasio da je sastanak po potrebi moguće realizovati i pre ovog roka.

U holu Skupštine grada sačekao nas je veliki broj novinara.

Hvala svima na podršci. Verujemo u uspeh!     

 


 • 10