Jump to content


Photo

OBMANUTI SMO I PREVARENI = TUŽBA


 • Please log in to reply
22 replies to this topic

#21 Martin Mystere

Martin Mystere

  V.I.P. član

 • Moderators
 • 2,925 posts
 • Location4A L1

Posted 23 February 2018 - 15:39

To i kažem, ali čak i da su nekim čudom u pravu, svejedno je istupanje i postavljanje ovakvih pitanja krajnje licemerno - i to ne samo u ovom momentu, pred izbore već u bilo kom drugom momentu.
 • 0

#22 stinger

stinger

  V.I.P. član

 • Members
 • 268 posts

Posted 23 February 2018 - 18:10

Snimak održane Tribine na temu Problemi naselja “Stepa Stepanović” i načini rešavanja.
 
 
Pitanja koja je postavilo Udruženje mogu se pogledati i čuti od 27 minuta snimka

 • 0

#23 stinger

stinger

  V.I.P. član

 • Members
 • 268 posts

Posted 15 May 2018 - 17:07

Srbija pred sudom u 300.000 sporova
 
Mnogo predmeta koje državno pravobranilaštvo vodi u ime države. U 90 odsto slučajeva Republika se nalazi na "optuženičkoj klupi"
 
Najviše sporova sa državom kao učesnikom vodi se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu / Foto P. Mitić
 
DRŽAVNO pravobranilaštvo, u ime Srbije, trenutno vodi oko 300.000 sporova u kojima je država tužilac ili je tužena, što je za oko 50.000 predmeta više nego pre tri godine. Procenjuje se da je u oko 90 odsto slučajeva Republika na "optuženičkoj klupi", a u samo deset procenata naša zemlja je presavila tabak.
 
Kako je "Novostima" rečeno u Pravobranilaštvu, koje zastupa Vladu, Skupštinu, ministarstva, državne uprave, javne ustanove koje se finansiraju iz republičkog budžeta, sporovi se vode od Subotice do Vranja. Sadržine predmeta su različite: nezakonit rad državnih organa, neosnovan pritvor, nezakonita osuda, neobezbeđivanje protivgradnih raketa i tužbe za utvrđivanje prava svojine na građevinskom zemljištu.
 
Tabak su presavili i bivši poslanici Srpske radikalne stranke koji od Skupštine traže oko 20 miliona dinara na ime dnevnica i regresa koji su ukinuti 2009. godine. Prvi osnovni sud presudio je u njihovu korist i sada se čeka konačna odluka Apelacionog suda. Njih 20, u zavisnosti od toga koliko su vremena proveli u zakonodavnom domu, tražili su od 600.000 do milion dinara za neisplaćene dnevnice, plus po 100.000 za regres.
 
 
Građani su državu tužili i zbog štete zbog povreda na radu, policijske torture ili oduzetih vozila, oružja... I dalje se vode sporovi koje su podnele sudije koje nisu prošle reizbor 2009. godine, a koje su, odlukom Ustavnog suda, vraćene na posao.
 
Na spisku onih koji su tužili državu su i građani čije su žalbe zbog povrede na suđenje u razumnom roku ili prava ličnosti i dostojanstva usvojene pred Ustavnim sudom. Policajci najčešće traže naknadu štete za prekovremeni, noćni ili rad u vreme državnih i verskih praznika, kao i zbog gubitka posla.
 
Država, sa druge strane, tuži građane, ali i firme, zbog neplaćanja poreza, naknade za građevinsko zemljište, taksi ili drugih dažbina. Slučajevi se vode pred sudovima širom Srbije, a najviše u Prvom osnovnom sudu.
 
TUŽBE PRED "STRAZBUROM"
 
SRBIJI je na ime presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu tokom prošle godine dosuđeno da isplati oko 147.000 evra odštete, što je malo više nego u 2016. Naša zemlja je, navodi se u godišnjem izveštaju ove institucije, poštovala rok za plaćanje odštete u 21 slučaju, dok u 24 nije dostavila informacije da je novac uplaćen pre isteka roka. Protiv naše zemlje je prošle godine podneto 38 novih tužbi.
 
 

 • 2
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users