Jump to content


Photo

"Voždovačka panorama" - izlaz na naselje Stepa Stepanović


 • Please log in to reply
89 replies to this topic

#1 Aleks@

Aleks@

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 102 posts
 • LocationStepa

Posted 06 February 2018 - 20:42

Poštovane komšije,

Od kupaca stanova u objektima "Voždovačke Panorame" sam saznao da će ovaj kompleks imati izlaz na putnu infrastrukturu našeg naselja. To je "činjenica" koju uz plan izlaza na naše naselje komercijala panorame komunicira budućim kupcima.

Mene interesuje da li je i pod kojim uslovima takva dozvola izdata?
Ko je izdao dozvolu i zašto?
Na šta će ličiti naše naselje ako zgrade po obodu počnu da se povezuju na ono što je već preopterećeno?

Ako neko zna bilo šta na ovu temu, neka ovde podeli. Prema ovome se treba na vreme postaviti.


Hvala,

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 • 0

#2 ZoBu

ZoBu

  V.I.P. član

 • Members
 • 2,162 posts

Posted 07 February 2018 - 20:05

.


 • 2

#3 SuperIka

SuperIka

  V.I.P. član

 • Members
 • 2,175 posts
 • Location1А L2

Posted 07 February 2018 - 20:45

Mene više zabrinjava ova situacija :

187 stana ... koliko li je to još školske i predškolske dece ... a i klinaca u najavi .

(u našem naselju ima lamela i sa više od po 25oro dece)

Šta mislite gde će ta deca ići ?


 • 2

#4 oculus

oculus

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 45 posts
 • Location4 Ž Lamela 2

Posted 08 February 2018 - 10:11

Nastavak bahatog ponašanja nadležnih prema našem naselju se nastavlja,treba da se organizujemo kao u slučaju pumpe,da ne dozvolimo divlji ulaz u naše naselje od strane privatnog investitora takozvane panorame.Vidim da su oni već betonirali sebi ulaz na gradilište .Mislim da treba da protestvujemo,nismo iskoristili gradske izbore da nateramo nadležne da reše bar neki problem naselja.
 • 1

#5 heisenberg

heisenberg

  V.I.P. član

 • Administrators
 • 1,484 posts

Posted 08 February 2018 - 10:14

Pojedini postovi su obrisani (uključujući i moj post). 

 

Suzdržite se od ličnih napadanja i stavljanja reči u usta. Postoje mnogo kulturniji i razumniji načini razgovora na forumu.

 

 

Isto tako, svi stanari su u mogućnosti da pokrenu neku akciju i animiraju komšije. Nemojte samo čekati na drugoga.


 • 1

#6 stinger

stinger

  V.I.P. član

 • Members
 • 265 posts

Posted 11 February 2018 - 15:49

Da im nisu dali dozvolu da se nakace na nase naselje, tu bi bio saobracajni kolaps. To je ogromna zgrada, a jedva se i mi ukljucimo na taj vozdovacki kruzni put koji je i sada preopterecen.


 • 2

#7 UdruženjeUSNSS

UdruženjeUSNSS

  V.I.P. član

 • Members
 • 280 posts

Posted 12 February 2018 - 14:03

Dana 08.02.2018 poslali smo mail direktoru Alpros d.o.o. Beograd, gospodinu Mladenu Aleksiću, u vezi stambeno-poslovnog kompleksa Panorama Voždovac:

 

Poštovani gospodine Aleksiću,

 

u skladu sa dogovorom sa sastanka, molimo Vas da nam dostavite situacione planove objekata koje gradite i sažet tehnički opis sa opisom objekata i pratećih sadržaja, kao i neophodnim podacima (broj stanova, broj slobodnih parking mesta, broj garaznih parking mesta, ...).

 

Takođe, molimo Vas da dostavite plan uređenja parcele, za koju ste obecali da ćete je urediti. Stanare naselja interesuje informacija da li imate sve potrebne dozvole za gradnju i koje nadležne institucije su dozvole izdale. Posebno nam je potrebna dozvola na osnovu koje ste dobili odobrenje za izgradnju pristupnog puta iz naselja Stepa Stepanović.

 

 

Prosleđujemo Vam odgovor sa prilozima koji je danas stigao:

 

Poštovana gospodo,

 

Nakon sastanka koji smo imali  pre mesec dana tražio sam od naših projektanata da dodatno urade i plan uređenja predmetne zelene površine koju nameravamo da uredimo o našem trošku a koja trenutno nije u nadležnosti Gradskog Zelenila niti bilo koje druge javne institucije pa je zato i bila zapuštena. To podrazumeva uređenje zelenila ali i izgradnju dečjeg igrališta kao i održavanje tog prostora dok ne bude predat na održavanje Zelenilu.

Iz tog razloga sam vas i kontaktirao sa najboljom namerom da vas upoznam sa našom idejom za koju smatramo da je u obostranom interesu sa čime ste se složili, a nadamo se da se sa time slažu i ostali stanari naselja. Taj projekat nije još završen pa vam zato i nije poslat, smatrao sam da to nije hitno ali ubrzaću rad projektanata i dostaviću vam ga u najkraćem roku.

 

Dozvolu za gradnju kompleksa je izdao Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pod br. ROP-BGDU-35120-CPI-5/2017 od 05.07.2017. godine. Ove podatke možete da vidite i na građevinskoj tabli koja se nalazi na ulazu u gradilište a građevinska dozvola je i javno dostupan dokument svim zainteresovanim licima.

 

Informacije o kompleksu su dostupne na sajtu www.panoramavozdovac.rs na kome su navedene i sve informacije koje ste naveli u mailu (br. stanova, parking mesta i sl.). Što se tiče sadržaja budućeg kompleksa, pored Škoda auto centra, biće otvoren i savremeni fitness centar, vrtić sa kapacitetom od oko 110 dece i ugostiteljski objekat tipa kafe-restoran koji će se nalaziti uz ulicu V. Stepe. Pored toga, u pregovorima smo sa još nekoliko zainteresovanih zakupaca ali isti još nisu zaključeni pa stoga ne mogu ni da potvrdim precizno šta će biti dodatni sadržaj kompleksa. Verovatno će biti apoteka i manji supermarket.

 

Što se tiče dozvole za izgradnju pristupne saobraćajnice iz naselja Stepa, ona je predviđena usvojenim urbanističkim projektom koji je rađen na osnovu uslova koje smo dobili od javnih preduzeća i ostalih nadležnih institucija a među njima i Sekretarijata za saobraćaj (u prilogu). Ti uslovi jasno definišu izgradnju predmetne saobraćajnice kao što možete videti i ona je uneta u usvojeni urbanistički projekat (situacija u prilogu). Obzirom da ona prelazi preko parcele koja je u državnom vlasništvu, bilo je neophodno da izvršimo preparcelaciju i otkup tog dela parcele što je trenutno u postupku, a takođe i da uradimo poseban projekat te pristupne saobraćajnice što je takođe u fazi izrade. Tim projektom će biti precizno definisan izgled pristupne saobraćajnice ali on se neće bitno razlikovati od ovog koji je prikazan na situaciji iz priloga, biće manjih izmena u pogledu internih ulica ali ne i same pristupne saobraćajnice. Taj projekat će ići na saglasnost u Sekretarijat za saobraćaj a potom i u Sekretarijat za urbanizam.

 

Nadam se da sam ovim dao odgovore i otklonio postojeće nedoumice. Verujem da imamo isti interes a to je što komforniji život a time i dobre susedske odnose. Upoznat sam sa problemima sa kojima se nažalost suočavaju stanari naselja Stepa i želja nam je a i interes da oni budu što pre rešeni. To se pre svega odnosi na izgradnju budućeg bulevara kao i pristupnih ulica naselju i siguran sam se da će to biti uskoro započeto i završeno u razumnom roku na radost svih.

 

 

Sa željom da se prethodno rečeno što pre obistini srdačno vas pozdravljam.

 

Prilozi:

Sekretarijat za saobracaj – preuzimanje sa https://goo.gl/JbqLz4

03 - SITUACIJA-500 – preuzimanje sa https://goo.gl/fLQmbg


 • 3

#8 misici

misici

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 19 posts
 • Location2D L2

Posted 12 February 2018 - 15:16

Drage komsije,

 

Ispratio sam ovu temu od pocetka pa bih samo izrazio blago zaljenje sto su mnogi postovi obrisani, iako slazem se nisu bili ni stilski mi u tonu civilizovane argumentobvane konverzacije. Zao mi je jer je tema takva da zaista budi dvojakam misljenja i pome se sve posmatrati iz dva ugla, bas kako je i bilo oslikano navedenim postovima.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim Udruzenju na sjajnom zalaganju i trudu za dobrobit svih stanara. To sto postoji sukob misljenja, diskusija i razliciti pogledi je sjajno, jer je jasan znak da je ljudima stalo.

Relativno skoro sam stanar naselja, pa nisam imao prilike da budem preterano aktivan na forumu, ali sam upoznat sa radom i angazovanjem Udruzenja i komsija, makar oko stvari u poslednjih godinu dana.

Licno, koliko god cudno zvucalo, slozio bih se sa obe strane. Sa jedne, stoji da se moramo zastiti kao naselje od bahatosti opstinske i gradske vlasti sto je evidentno, sto direktno sto indirektno, kao i od stetnih uticaja svega sto okruzuje nase naselje. Sa druge strane, ne mozemo biti ni izolovani ni zatvoreni ka komsijama i susedima ukoliko postoji zajednicki interes i korist, a evidentno postoji.

Zaista brine potencijalna mogucnost stvaranja dodatnih guzvi izgradnjom pristupne saobracajnice za ulaz u podzemnu garazu, kao i koriscenje parking kapaciteta naselja od strane stanara alprosovih zgrada, ali iskreno ta opasnost bi postojala i da nema spomenute saobracajnice. Niko ne bi mogao da spreci ljude da parkiraju i da to kontrolise, kao sto i sada u naselje moze uci i parkirati ko zeli. Suvise smo blizu da taj rizik ne bi postojao i bez navedenog ulaza u garazu. Opet naglasavam, to je moje vidjenje stvari.

Sa druge strane, spominje se pesacki izlaz na V.Stepe, uredjenje sada zapustene i vrlo ruzne povrsine, sto je svakako plus svim stanarima naselja. takodje, zajednicki je interest i njihov i nas prosirenje postojecih infrastruktura tako da ukoliko ispostuju ono sto je gospodin u odgovoru naveo, vidim jedino da svi zajedno mozemo imati korist od saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Da li cemo mi napraviti ka njima neki mali kompromis i oni ka nama, ukoliko ima veci cilj i korist, mozda je u redu.

Na kraju krajeva, sami objekti sa svojim komercijalno stambenim sadrzajem mogu samo uticati na porast vrednosti nasih nekretnina u naselju i bilo bi sjajo da oko nas imamo velike i ozbiljne investitore ovog tipa gde bi uz zajednicku saradnju doprinosili razvoju citavog kraja, a tada ni Opstina ni Grad ne bi smeli ostati imuni i nemi. naravno, samo i ukoliko se ispostuje svako slovo navedeno.

 

Svako dobro i ne zamerite na iznosenju licnog stava i vidjenja. 


 • 7

#9 Nebojsa

Nebojsa

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 49 posts

Posted 13 February 2018 - 11:55

Pozdrav,

 

Po mom mišljenju treba biti jako oprezan u pravljenju presedana jer ubuduće, šta će sprečiti sve ostale poslovno-stambene objekte koji niknu na obodu naselja da se povežu na saobraćajnu i ostalu infrastrukturu naselja? Ako insistiramo na ne menjanju originalnog projekta Naselja onda to mora da važi i  za saobraćajnice kao i za komercijalne parcele. Zašto se po ovoj logici zgrade u Dušana Jovanovića (kod 7-ica) isto tako ne bi priključile na infrastrukturu naselja? Isto tako, imamo perionicu koja je samoinicijativno napravila ulaz iz Naselja. Bice tih primera jos jako puno, nazalost.

 

Sredjivanje parcele ispred buduceg autosalona je najpre interes investitora i svima je jasno zasto. Iskreno, ne vidim interes stanovnika Naselja da se napravi pristupna saobracajnica ka autosalonu i njihovim podzemnim garazama i mislim da je to losa ideja jer ce dodatno stvoriti konfuziju i guzvu na ovom vec haoticnom mestu oko ulaska u naselje sa Kruznog puta.


 • 2

#10 oculus

oculus

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 45 posts
 • Location4 Ž Lamela 2

Posted 13 February 2018 - 13:54

Potpuno se slažem sa Nebojšom.Od naselja se polako ali sigurno pravi papazjanija.
Potpuno se slažem sa Nebojšom.Od naselja se polako ali sigurno pravi papazjanija.
 • 0

#11 oculus

oculus

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 45 posts
 • Location4 Ž Lamela 2

Posted 13 February 2018 - 13:58

A ovi što su od skoro napravili naloge pa pozdravljaju saradnju sa privatnim sa privatnim investitorima su mnogo smešni.Kao to što će biti još 500 automobila u naselju uz trenutni nedostatak parkinga je kao povećanje kvaliteta stanovanja u Stepi.
 • 1

#12 sasasa

sasasa

  V.I.P. član

 • Members
 • 971 posts

Posted 13 February 2018 - 13:59

Kakav mi interes imamo da se pravi pristup kolima iz naselja-imaju pristup tamo gde im sad izlaze kamioni pa nek tuda ulaze i izlaze  ka zgradama-to nije nas problem.

Ne znam samo zasto mi uopste o tome razgovaramo s Alprosom. Mi nista time ne dobijamo.


 • 1

#13 ZoBu

ZoBu

  V.I.P. član

 • Members
 • 2,162 posts

Posted 13 February 2018 - 14:20

Nije to jedina zgrada. Treba samo kompletirati sve informacije. Verovatno će ubrzo biti još dve koje se oslanjaju na naše naselje.


 • 0

#14 misici

misici

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 19 posts
 • Location2D L2

Posted 13 February 2018 - 14:29

Eto, vracamo se na pocetak pre brisanja komentara... vise puta sam naglasio da iznosim svoje misljenje i vidjenje, da bi me komsija Oculus na prvu okarakterisao kao "smesnog". Da li je ovo slobodan forum svih stanara naselja gde svako ima prav da iznese svoje misljenje i pozove na civilizovanu diskusiju ili ne? Da li je poenta ovog foruma "pljunuti" i uvrediti nekoga cim iznese mozda malo drugacije misljenje od vaseg ili?

Eto molim administratora za odgovor jer ako e postoji elementarna sloboda razmene misljenja bez momentalnog vredjanja, samoinicijativno cu obrisati nalog.

Nama je izgleda postao deo svakodnevne kulture da odmah udarimo cim naidjemo na prvo slovo koje nam ne odgovara, da teramo inat i kontru i kda i kada nema smisla.

Da ste procitali moj komentar videli bi da sam izneo i za i protiv, a sustinu ste skroz promasili. Mozda sam bio opsiran, pa da vrlo kratko ponovim... naravno da ne treba odstupati od plana i dozvoliti svima da koriste infrastrukturu naselja kako hoce i zloupotrebljavaju naselje, ali ako vec u komsiluku nice gradjevina kakva nice, ako vec imamo zajednicke interese da se kruzni put prositi, da se sredi saobracajna infrastruktura, da se ceo kraj bolje odrzava, rekoh da mozda treba razmisliti o kompromisima sa obe strane ukoliko donose nesto vece i bolje u perspektivi. Najlakse je u startu preseci i posvadjati se sa svima, podici medju pa neka komsiji crkne krava, ali onda smo isti kao i oni koji nas ignorisu.

 

I za kraj, jos jedno pitanje za admina (ne zelim polemiku sa Oculusom jer za to nije mesto), kakve veze ima ko je kada registrovao nalog? Je li potrebno odredjeno vreme, staz da bi se smelo izneti misljenje ili?
Stanar sam naselja od aprila meseca 2017. godine, pa normalno da sam nov na forumu, sigurno se nisam mogao registrovati pre pet godina dok sam stanovao na NBG i nisam Stepu imao ni u mislima...

 

Ne zelim polemiku niti raspravu, samo mi nije jasno da admin obrise N postova zbog ovakvih komentara i da ljudi urade isto bez da su uopste i pokusali da shvate sta sam zeleo reci. Sve i da se ne slazu 100% sa mojim misljenjem, to nije nacim diskusije...


 • 3

#15 misici

misici

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 19 posts
 • Location2D L2

Posted 13 February 2018 - 14:38

Kao sto sada napisa komsija, nije jedna zgrada, u pitanju je stambeni kompleks, znaci ako se svi naslone na infrastrukturu naselja bez da se resi problem kruznog puta i bezbednosti ukljucenja na isti, problem. Sa druge strane, ako im se to ne dozvoli, a nemaju dovoljno mesta, zar mislite da i u tom slucaju nece parkirati u Stepi i korisitit nase kapacitete, naravno da hoce.

Da se podigne i zicana ograda izmedju Alprosa i Stepe, ako nemaju dovoljno parking mesta parkirace kod nas, mislim da smo toga svi svesni. Ako se ne sredi kruzni put i nas izlaz, a njima napravi jos jedan iznad, stvarace se jos vece guzve, neminovno.

Treba biti mudar i naci nacin da se zajedno sa njima izborimo za neke stvari koje mogu probleme da rese permanentno, a ne seci preko kolena.


 • 3

#16 mirka

mirka

  V.I.P. član

 • Members
 • 958 posts
 • Locationtu, kod doma zdravlja....

Posted 13 February 2018 - 14:49

Grade se još dve zgrade - jedna pored Panorame i jedna kod okretnice autobusa. Naravno, nakačiće se na našu infrastrukturu...


 • 0

#17 Aleks@

Aleks@

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 102 posts
 • LocationStepa

Posted 13 February 2018 - 14:56

Pozdrav,

 

Po mom mišljenju treba biti jako oprezan u pravljenju presedana jer ubuduće, šta će sprečiti sve ostale poslovno-stambene objekte koji niknu na obodu naselja da se povežu na saobraćajnu i ostalu infrastrukturu naselja? Ako insistiramo na ne menjanju originalnog projekta Naselja onda to mora da važi i  za saobraćajnice kao i za komercijalne parcele. Zašto se po ovoj logici zgrade u Dušana Jovanovića (kod 7-ica) isto tako ne bi priključile na infrastrukturu naselja? Isto tako, imamo perionicu koja je samoinicijativno napravila ulaz iz Naselja. Bice tih primera jos jako puno, nazalost.

 

Sredjivanje parcele ispred buduceg autosalona je najpre interes investitora i svima je jasno zasto. Iskreno, ne vidim interes stanovnika Naselja da se napravi pristupna saobracajnica ka autosalonu i njihovim podzemnim garazama i mislim da je to losa ideja jer ce dodatno stvoriti konfuziju i guzvu na ovom vec haoticnom mestu oko ulaska u naselje sa Kruznog puta.

 

To su otprilike bili i moji argumenti u polemici sa Vladom85 koja je izbrisana. Potpuno sam za to da se sadrzaji u i oko naselja unapredjuju, ali samo u skladu sa prvobitnim projektom. Ovo bi trebalo da bude "uklesano u kamenu" i sada kada razmisljam obavezno ukljuceno u statut udruzenja, ako vec nije. 
Hteo bih da se zahvalim i snazno podrzim udruzenje, danas su me prijatno iznenadili i zaista se radujem daljim aktivnostima u cilju ostvarivanja nasih prava...sto se tice ove teme ima par detaljcica koji mi bas nisu jasni. Ovde sam napadnut kada sam rekao da je Vlada85 pregovarao sa investitorom, a na dopisu udruzenja sada vidimo da su razgovori zaista vodjeni. Ako su stavovi koje je Vlada ovde iznosio u isto vreme i stavovi udruzenja, mislim da bi to moralo da se kaze. Za one koji diskusiju nisu ispratili pre nego je uklonjena, on snazno podrzava ovo prikljucenje i uredjenje zelenih povrsina. 

Uz ovo, ostaje pitanje zasto debata na ovu temu nije pokrenuta pre ili odmah posle razgovora sa investitorom, kada su namere postale jasne...


 • 0

#18 SuperIka

SuperIka

  V.I.P. član

 • Members
 • 2,175 posts
 • Location1А L2

Posted 13 February 2018 - 15:58

http://nobnek.rs/o-projektu.php

https://twitter.com/...742744825450496

+ Voždov vrh, neposredno pored Panorame .

Evo ...

"...blizina vrtića, škole, doma zdravlja ..."

Dokle više, bre ...
 • 0

#19 amaro

amaro

  V.I.P. član

 • Members
 • 852 posts

Posted 13 February 2018 - 16:27

Je li ovo planirano preko puta sestica?!?
 • 0

#20 Aleks@

Aleks@

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 102 posts
 • LocationStepa

Posted 13 February 2018 - 16:50

Za 1150e po kvm ljudi će dobiti spoljni parking namenjen samo stanarima zgrade, koliko smo mi plaćali stanove? Mislite o tome...66435a71655218bec7691968823f5acc.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 • 0
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users