Jump to content


Photo

VRTIĆ "LEPTIRIĆ"


 • Please log in to reply
263 replies to this topic

#1 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 26 November 2013 - 23:15

Pre nedelju dana počeo je sa radom i prvi vrtić u naselju. Za mene je trenutno ovo najvažnija ustanova zemlji,a ne sumnjam da tako misli dobar deo roditelja. Moja deca će u njemu provoditi po 10 h, daleko više nego kod kuće i na žalost daleko više nego sa mnom. Uticaj vaspitača i datog okruženja na njihov razvoj i formiranje njih kao ličnosti će biti izuzetno veliki. Stoga i otvaram ovu temu, kako bi svi mi roditelji pokušali da našoj deci obezbedimo koliko god je to u našoj moći što bolje uslove za boravak i rad u datom vrtiću.

Mislim da je veoma važno uspostaviti interakciju nas roditelja sa osobljem i upravom vrtića, kako bi pokušali da našoj deci i osoblju obezbedimo da se što bolje osećaju u okruženju u kome provode veći deo dana, a takođe da pokušamo i da ukažemo i na sve eventualne probleme i nedostatke i zajedno sa njima probamo da ih rešimo. Mnogo drugačije će sve ići ukoliko mi roditelji budemo bili aktivni. Ideja je da na ovoj temi razmenjujemo naša iskustva, mišljenja, predloge, pokrećemo akcije i pokušamo zajedno da delujemo, što smo između ostalog dogovorili i na savetu roditelja.

LEPTIRIĆ je poleteo. Kolika i kakva će mu biti krila, dobrim delom zavisi i od nas roditelja.
 • 0

#2 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 27 November 2013 - 00:31

Juče je održan i prvi savet roditelja. Bilo nas je desetoro na sastanku. Po meni s obzirom da imamo sajt kao vid komunikacije, mislim da je najpoštenije da svi roditelji participiraju u radu, a da nakon toga roditelji koji su u savetu formalno neke stvari sprovedu, kako bi ispoštovali procedure. Svi zajedno možemo mnogo više i mnogo bolje, nego nas desetak.

Po meni je savet roditelja za nas roditelje veoma bitan organ i ne bih voleo da samo postoji pro forme kao u najvećem broju škola i vrtića, već da radi ono za šta je zakonski ovlašćen. Znam da se obično to upravama ustanova ne sviđa, ali naša deca su korisnici usluga tih ustanova i one postoje i rade zbog naše dece, stoga i mi koji smo odgovorni za njih moramo da na neki način sagledavamo i učestvujemo u radu date ustanove i zato su savetima roditelja i data sledeća ovlašćenja, i to ZAKONOM O OSNOVAMA SISTEMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA (da nekog ne zbuni njime se reguliše rad saveta roditelja uprava svih nivoa obrazovanja), član 58:

Savet roditelja:
1) predlaže predstavnike roditelja dece, odnosno učenika u organ upravljanja;
2) predlaže svog predstavnika u stručni aktiv za razvojno planiranje i u druge timove ustanove;
3) predlaže mere za osiguranje kvaliteta i unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada;
4) učestvuje u postupku predlaganja izbornih predmeta i u postupku izbora udžbenika;
5) razmatra predlog programa obrazovanja i vaspitanja, razvojnog plana, godišnjeg plana rada, izveštaje o njihovom ostvarivanju, vrednovanju i o samovrednovanju;
6) razmatra namenu korišćenja sredstava od donacija i od proširene delatnosti ustanove;
7) predlaže organu upravljanja namenu korišćenja sredstava ostvarenih radom učeničke zadruge i prikupljenih od roditelja;
8) razmatra i prati uslove za rad ustanove, uslove za odrastanje i učenje, bezbednost i zaštitu dece i učenika;
9) učestvuje u postupku propisivanja mera iz člana 42. ovog zakona;
10) daje saglasnost na program i organizovanje ekskurzije, odnosno programe nastave u prirodi i razmatra izveštaj o njihovom ostvarivanju;
11) razmatra i druga pitanja utvrđena statutom.
Savet roditelja svoje predloge, pitanja i stavove upućuje organu upravljanja, direktoru i stručnim organima ustanove.
Način izbora saveta roditelja ustanove uređuje se statutom ustanove, a rad poslovnikom saveta.

Na samom savetu je izabran i predstavnik roditelja, koji će nas predstavljati u PU CJZ. Komšija je danas imao sastanak u PU CJZ, pa će verovatno i on preneti utiske. Takođe je dogovoreno da nam vrtić dostavi spisak neophodnih stvari po prioritetima, kako bi mi roditelji pokušali da prikupimo određena sredstva i rešimo neke probleme. Prikupljaće se i roditeljski dinar, koji bi trebalo da iznosi 100 RSD. Bilo je reči i o drugim mogućim aktivnostima, časovima jezika...

Što se tiče roditeljskog dinara ili prikupljanja sredstava, ja sam iskreno da taj iznos bude i po 500 rsd kako bi zaista toj deci obezbedili što bolje uslove, bar deo nas roditelja kojima to ne predstavlja problem. Važnije mi je da dete ima adekvatne uslove nego da mu kupim još jednu igračku. Voleo bih da se nađe neka mogućnost da i vaspitači koji rade sa našom decom budu nekako stimulisani.

E sad naravno, ispada da ja stalno nešto kukam, ali ću izneti i neka svoja razmišljanja i argumentaciju, koja sam izneo i na savetu roditelja.

Imamo nedostatak prostora (primera radi jaslene generacije 2011 i 2012 u istoj prostoriji po spisku je trebalo 90, ali će biti manje za početak verovatno oko 60), ali da probamo da nemamo manjak ostalog, pre svega vaspitača, jer je to po meni najvažnije pogotovu za mlađe grupe. Stoga ukoliko se ukaže potreba, da sagledamo sa vrtićem (gospođa Nataša ima svoju argumentaciju, koju razumem, da trenutno nije za to) i da tražimo dodatne vaspitače. Opet navodim zakon, samo sada ZAKON O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU, član 30.:

Vaspitno-obrazovni rad sa decom organizuje se u vaspitnim grupama.
Vaspitne grupe mogu biti jaslene, za uzrast od šest meseci do tri godine i grupe
vrtića, za uzrasni period od tri godine do polaska u školu.
Vaspitne grupe mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta.
Broj dece koja se upisuju u vaspitnu grupu, istog uzrasta, jeste:
- od 6 meseci do 1 godine 7
- od 1 do 2 godine 12
- od 2 do 3 godine 16
- od 3 do 4 godine 20
- od 4 godine do polaska u školu 24
Broj dece u grupi pripremnog predškolskog programa je 26.
Izuzetno od stava 3. ovog člana, broj dece, koja se upisuju jeste:
- na bolničkom lečenju do 15
- sa smetnjama u razvoju – razvojna grupa 4 do 6
Ako ne postoji mogućnost za formiranje vaspitnih grupa u skladu sa stavom
3. ovog člana, osnivač može utvrditi manji, odnosno najviše 20% veći broj dece od
broja koji se upisuje u vaspitnu grupu, u skladu sa kriterijumima, koje propisuje
ministar.

Inače na jednu grupu idu 2 vaspitača.
Meni nekako deluje da bi svima bilo i bolje i lakše kada bi se poštovao zakon i kada bi bilo onoliko vapitača koliko je zakonom i propisano. Primera radi prosečna grupa (na koju idu 2 vaspitača) u PU CJZ, za jasleni uzrat broji 15,34 dece, a za vrtićki 26 dece, bar po njihovom zvanično objavljenom Planu rada, datom na njihovom sajtu. Norma koja se uzima u dobrom broju zapadnih zemalja je da 1 vapitač ide na 4 dece (uzrasta do 2 god), 5 dece (2-3), 11 dece (uzrasta preko 3 god). Ajd da ne idem tako daleko, ali verujem da je neko imao dobre razloge i analize.

Meni se recimo što se tiče rasporeda obroka daleko više sviđa u ustanovama na nekim drugim opštinama, npr. Novi Beograd, Savski venac.Ovo su na savetu pomenuli i drugi roditelji, jer posle 14h kada imaju užinu deca nemaju više obroka, dok od 8h do 12h imaju 3 obroka, a dobar deo nas će moći da uzme decu tek oko 17:30 ili čak 18:00. Gospođa Nataša, rukovodilac vrtića, je izašla sa predlogom da deci npr. oko 16:30 imaju još jednu užinu, jer oni mogu u vrtiću da je spreme, a da sve ostalo ostane kao i do sada, i to bi stvarno bilo odlično, samo naravno da ne bi bilo moguće baš odmah, već nakon nekog vremena.

Izvinjavam se malo na opširnosti. Želja mi je bila da vas obavestim o sastanku saveta, kao i da dam svoje viđenje po meni trenutno najvažnijih stvari.

I za sada sve pohvale za vaspitače i kolektiv Leptirića.
 • 0

#3 BojanB.

BojanB.

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 196 posts
 • Location6E, L1

Posted 27 November 2013 - 10:52

Olivere hvala na ovom pojasnjenju o pravima saveta roditelja. Svakako teba iskoristiti ovlascenja koja savet roditelja ima po zakonu da bi se obezbedio sto lepsi a i korisniji boravak dece u vrticima :)
 • 0

#4 frrrca

frrrca

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 123 posts
 • Location1V L1

Posted 27 November 2013 - 15:48

Da li se molba za upis u jasle predaje tu, ili u PU Vozdovac? Totalno sam pogubljena, bebac sad ima 6,5 meseci, sa 11 bi vec trebao biti upisan, pa ni sama ne znam kakva je procedura?
 • 0

#5 Sascha

Sascha

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 136 posts
 • Location2Е,Л1 Useljen

Posted 28 November 2013 - 14:53

hvala
 • 0

#6 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 29 November 2013 - 12:32

Da li se molba za upis u jasle predaje tu, ili u PU Vozdovac? Totalno sam pogubljena, bebac sad ima 6,5 meseci, sa 11 bi vec trebao biti upisan, pa ni sama ne znam kakva je procedura?


Predaje se u PU "Čika Jova Zmaj", adresa je Save Šumanovića 1, telefon: 011/2473-937. Sada da li eventualno može prijava da se ostavi i u "Leptiriću", ne znam, ali možeš da okreneš i njih na broj 064/8793730.
 • 0

#7 frrrca

frrrca

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 123 posts
 • Location1V L1

Posted 29 November 2013 - 22:14

Hvala
 • 0

#8 Bole

Bole

  V.I.P. član

 • Members
 • 581 posts
 • Location6K - L2 (407V)

Posted 01 December 2013 - 18:07

S obzirom da je zgrada 6A ima mali broj useljenih stanara i da je sistem grejanja tek skoro pušten u rad, grejanje u vrtiću nije bilo baš najbolje. Na zahtev osoblja Leptirića uključili smo Elektrane, Denezu i GDS u rešavanje problema. Grejanje je odmah nešto poboljšano, ali ima još prostora za unapređenje. Pregledom instalacija su dijagnostikovani problemi i u toku nedelje će se raditi na otklanjanju. Radiće se, pre svega, na regulaciji protoka, svih ventila i u stambenom delu i u Leptiriću, regulaciju rada pumpi u podstanicama,...
Očekujem da će sledeće nedelje sistem raditi sa sasvim zadovoljavajućim paramertima i omogućiti deci ugodan boravak.

Pohvala osoblju Leptirića na dosadašnjem angažovanju.
 • 0

#9 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 02 December 2013 - 14:29

Ovo su potrebe vrtića "Leptirić" po prioritetima, tj. spisak koji je komšija Zoran dobio od gospođe Nataše, rukovodioca vrtića.

Posted Image
Posted Image

Sada je na na nama da se organizujemo i da pokušamo da pomognemo koliko možemo. Dobio sam informaciju i da vrtić neće prikupljati roditeljski dinar, već da se mi sami organizujemo ukoliko želimo da pomognemo.
 • 0

#10 snjezana_3B

snjezana_3B

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 53 posts
 • Location3B L4

Posted 02 December 2013 - 15:11

Inače na jednu grupu idu 2 vaspitača.
Meni nekako deluje da bi svima bilo i bolje i lakše kada bi se poštovao zakon i kada bi bilo onoliko vapitača koliko je zakonom i propisano. Primera radi prosečna grupa (na koju idu 2 vaspitača) u PU CJZ, za jasleni uzrat broji 15,34 dece, a za vrtićki 26 dece, bar po njihovom zvanično objavljenom Planu rada, datom na njihovom sajtu. Norma koja se uzima u dobrom broju zapadnih zemalja je da 1 vapitač ide na 4 dece (uzrasta do 2 god), 5 dece (2-3), 11 dece (uzrasta preko 3 god). Ajd da ne idem tako daleko, ali verujem da je neko imao dobre razloge i analize.Apsolutno se slažem sa komšijom da treba da trazimo dodatne vaspitače za grupe da bi rad sa decom bio kvalitetniji. Takodje bih volela da saznam, i da usput pitam ostale roditelje da li je neko upucen u to da li u predkoskolskoj ustanovi CJZmaj postoje vaspitaci koji rade po NTC sistemu ucenja , i da li eventualno postoji neki vaspitac u Leptiricu ( koji je zavrsio njihov seminar? U drzavnim vrticima u N. Sadu je ova metoda rasprostranjena, a za Beograd jedva se moze naci informacija na netu za neki privatni vrtic.

Meni se recimo što se tiče rasporeda obroka daleko više sviđa u ustanovama na nekim drugim opštinama, npr. Novi Beograd, Savski venac.Ovo su na savetu pomenuli i drugi roditelji, jer posle 14h kada imaju užinu deca nemaju više obroka, dok od 8h do 12h imaju 3 obroka, a dobar deo nas će moći da uzme decu tek oko 17:30 ili čak 18:00. Gospođa Nataša, rukovodilac vrtića, je izašla sa predlogom da deci npr. oko 16:30 imaju još jednu užinu, jer oni mogu u vrtiću da je spreme, a da sve ostalo ostane kao i do sada, i to bi stvarno bilo odlično, samo naravno da ne bi bilo moguće baš odmah, već nakon nekog vremena.


Ova ideja sa dodatnom uzinom je sasvim u redu, da deca ne bi gladovala...
 • 0

#11 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 12 February 2014 - 09:14

Drage komšije,

U utorak 18.02. imamo zakazanu sednicu Saveta roditelja. Pre svega bi trebalo da prodiskutujemo o načinu rešavanja problema nedostatka klima u vrtiću, s obzirom da su neophodne za normalan rad kada se uzmu u obzir temperature u toku leta i jako veliki broj dece. Možda bi nekih 1.000 dinara po detetu bilo dovoljno za rešavanje ovog problema, ukoliko bi svi roditelji čija deca pohađaju vrtć participirali.

Molim vas da iznesete vaše viđenje povodom ovog problema, ali i da date svoje sugestije i po drugim pitanjima vezanim za rad vrtića, a da nas dvanaestoro roditelja koji smo i formalno članovi Saveta na osnovu ovde iznetih stavova roditelja, kao i naših donesemo formalne odluke na datom sastanku.
 • 0

#12 Sascha

Sascha

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 136 posts
 • Location2Е,Л1 Useljen

Posted 12 February 2014 - 14:24

Slazem se.Ako mogu jos nekako da pomognem tu sam.Pozdrav
 • 0

#13 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 26 February 2014 - 15:14

Драге комшије,

На састанку Савета родитеља вртића "Лептирић" одржаном 18.02.2014. године једногласно смо донели одлуку да ПОКРЕНЕМО АКЦИЈУ ЗА КУПОВИНУ КЛИМА КОЈЕ СУ НЕОПХОДНЕ ВРТИЋУ.

Договор је да проследимо писмо свим родитељима чија деца похађају вртић. У писму је садржано све што је неопходно, тако да га наводим у следећем посту.
 • 0

#14 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 26 February 2014 - 15:19

ПРЕДМЕТ: РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА НЕДОСТАТКА КЛИМА У ВРТИЋУ

Поштовани,

На састанку Савета родитеља вртића “Лептирић“ одржаном 18.02.2014. године једногласно је донета одлука да се упути апел свим родитељима да се укључе у решавање проблема недостатка клима у вртићу. Како би деца могла да бораве у вртићу у нормалним условима у току лета, у данима када су температуре изузетно високе, а с обзиром на јако велики број деце (вртић је пројектован за 80 деце, а тренутно вртић похађа 171 дете), неопходно је решити овај проблем.

Молимо Вас да се укључите у заједничку акцију и уплатите 1.000 динара по уписаном детету до 21. марта 2014. године (једно дете – 1.000 РСД, два и више детета – 2.000 РСД), на жиро рачун Удружења станара насеља Степа Степановић (УСНСС), које се укључило у ову акцију како би нам помогло да је технички најлакше изведемо. Уколико желите да постанте или сте већ члан УСНСС-а, нећете имати потребу да плаћате чланарину за наредну годину, само је потребно да наведете код сврхе уплате након обавезне назнаке: донација за вртић и – чланарина.

Инструкције за плаћање су следеће: ПРИМАЛАЦ: Удржење станара насеља Степа Степановић, Војводе Степе 403б/8, 11221 Београд; СВРХА УПЛАТЕ: Донација за вртић – чланарина; ЖИРО РАЧУН: 340-11008545-79. Нема позива на број. Уколико Вам овакав вид уплате није погодан, новац ће бити прикупљан и у самом вртићу “Лептирић“ од 17.03.- 21.03.2014. године у временским интервалима од 7:00 – 8:15 h и 15:00 – 17:15 h. Најбоље би ипак било да новац уплатите директно на рачун.

Како би омогућили свим родитељима да активно партиципирају у раду Савета родитеља, као и да идејама и ангажовањем утичу на побољшање услова и квалитета рада у вртићу отворена је посебна тема, ВРТИЋ “ЛЕПТИРИЋ“, на форуму сајта нашег насеља http://www.stepa.rs . Можете је погледати и уколико директно одете на следећи линк: viewtopic.php?f=12&t=844&start=10 . На овој теми ће сукцесивно бити објављививана имена уплатиоца са наведеним износима уплата.

Уколико имате било какве примедбе или сугестије везане за ову акцију или по било ком другом питању у вези рада вртића, молимо Вас да их изнесете на горе наведеној теми. Можете писати и на мејл адресу: savet.leptiric@gmail.com.

Молимо Вас да се укључите у ову акцију, јер једино уколико се сви укључимо можемо да решимо овај велики проблем. Направимо нашој деци пријатно окружење за одрастање. Барем у нашем вртићу и нашем насељу то можемо.


ХВАЛА!

Савет родитеља вртића “Лептирић“
 • 0

#15 ivang

ivang

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 64 posts

Posted 26 February 2014 - 20:50

Podrzavam i platicu zbog dobrobiti dece, ali ostaje jedno pitanje. Ako mi za decu u ovom vrticu placamo istu cenu kao i u svim drugim vrticima zasto i nas vrtic ne dobija sredstva kao drugi vrtici?
Moje dete je pre ovog vrtica islo dve godine u vrtic na NBG i tamo nam nikada nisu ni olovku trazili da donesemo (tehniku da ne pominjem), a uvek su sve imali. Zanima me zasto je to tako? Da li neko u upravi ne radi svoj posao kako treba ili je nesto drugo po sredi?
 • 0

#16 jaca

jaca

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 49 posts
 • Location6g L3

Posted 27 February 2014 - 09:25

Zarad naše dece i bržeg rešanjanja nabavke opreme i aparata treba da damo svoj doprinos ali mislim da iznos treba da bude dobrovoljn , a ne unapred određen , znači koliko ko može .

Drugo šta ćemo sa nabavkom opreme za velikii vrtić koji će biti završen u septebru , hoćemo li
i tamo da nabavljamo svu opremu ili će i ustavova Čika Jova zmaj ili neko drugi nadležan da učestvuje u tome ..


I moje dete je išlo u druge vrtiće i ništa nismo plaćali , nabavljali .
 • 0

#17 Milance

Milance

  V.I.P. član

 • Members
 • 322 posts
 • Location4E

Posted 27 February 2014 - 12:38

To samo govori o nesposobnosti direktorice Cika Jova Zmaj Lidije Hutovic da od nadleznih obezbedi sredstva za vrtic Leptiric.
Malo im je sto smo dali donaciju preko Udruzenja i sto im nosimo maramice, case i ostalo, sad jos hoce pare za klime...
Nije problem sto se tice placanja, ali jeste sto se tice pristupa.
Sutra ce nam traziti pare za sve zivo...
 • 0

#18 Oliver

Oliver

  V.I.P. član

 • Members
 • 230 posts
 • Location4E - L5

Posted 27 February 2014 - 13:16

Samo nešto, da ne bude zabune. Niko ovde od nas nije tražio pare za klime.
Mi smo kao Savet roditelja pokrenuli akciju, a ne vrtić, kako bi rešili problem koji postoji. Ukoliko se sećate, još prilikom upisa je rečeno da nema klima u vrtiću i da se organizujemo ukoliko želimo nešto da uradimo po tom pitanju. U mom postu od 12. februara sam ovo najavio i zatražio mišljenje od svih roditelja.

Molim te samo Milanče da ostavimo animozitete i sukobe sa izvesnim licima ovde po strani. Naša deca će boraviti u tom vrtiću. Ukoliko mi ne rešimo problem, da li će neko drugi?

Što se tiče sume koja je određena, određena je iz razloga kako bi mogli da sakupimo dovoljno novca da probamo da rešimo problem. Svako kome izdvajanje navedenog iznosa predstavlja problem, neka učestvuje shodno svojim mogućnostima.

Šta je po sredi i zašto je gradskom sekretarijatu bio problem da izdvoji možda polovinu sume koju mesečno izdvaja za zakup vrtića, ne znam. Samo znam da u tom vrtiću veći deo dana treba da provedu naša deca i želim da se prijatno osećaju. Ovo je najmanje što ja mogu da uradim za njih, ne znam za druge.

Dajte uključiite se svi svojim predlozima i angažovanjem, kako i na koji način da unapredimo rad vrtića. Dajte konkretne predloge, a ne samo pitanja na koja ovde nema ko da nam da odgovor. Vrtić Leptirić ima svog rukovodioca, pa možete u neposrednom kontaktu i da mu postavite sva ta pitanja, a možete da dođete i na sastanak Saveta roditelja i da iznesete šta imate.

Dajte da mi uradimo ono što možemo da našoj deci u tom vrtiću bude što bolje i lepše. Iskoristimo mehanizme koje imamo na raspolaganju. Možemo i da stojimo po strani, gledamo i žalimo se. Ja sam za sada radom osoblja vrtića izuzetno zadovoljan, a to mi je nekako najbitnije.
 • 0

#19 Sascha

Sascha

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 136 posts
 • Location2Е,Л1 Useljen

Posted 27 February 2014 - 13:24

I ja sam zadovoljan čak i prezadovoljan. Dok su bili na Dorćolu radili su po nekim savremenim i modernim pristupom razvoja inteligencije ili ti šta ja znam čega i deca nisu znala ili retko koju pesmicu a sada znaju baš dosta i pesmica i znaju ko je sveti Sava i svašta nešto ne mogu da popamtim šta sve. Svaka im čast.
 • 0

#20 Milance

Milance

  V.I.P. član

 • Members
 • 322 posts
 • Location4E

Posted 27 February 2014 - 13:48

Ja nemam nikakve sukobe vec samo dajem svoje misljenje o menadzerskim sposobnostima direktora da u svojim vrticama obezbedi osnovna sredstva za rad i funkcionisanje vrtica.
Ne znam da li u jos nekom vrticu roditelji treba da daju novac za klima uredjaje!?
Je l' sutra treba da dotiramo klime i novom vrticu i skoli; jer je i to u interesu dece koja tamo borave?
U interesu dece su i parkovi i igralista u naselju. Ajde onda da skupljamo pare i za to a ne da jurimo GDS...
....
A red bi bio da ste se vi kao savet konsultovali i sa roditeljima, pre nego ste dali ili usvojili bilo koji predlog.

Za rukovodioca Natasu i vaspitacice imam samo reci hvale.

Inace, ja kao clan UO Udruzenja nemam informaciju da se ovim placanjem neko oslobadja placanja clanarine.
 • 0
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users