Saveti

Kako postaviti fotografiju/e u postu na forumu?

Autor cat

Verujem da smo se svi suočili sa ovim pitanjem, bar jednom u životu. Vrlo je moguće da se neki od nas još uvek susreću i/ili ne snalaze baš najbolje. S toga, evo jednog uputstva sa preporukom.

Ulogujte se na forum i počnite sa pisanjem posta. U drugom prozoru i/ili ‘’tab’’-u otvorite sajt na kom Vam se nalaze fotografije npr. www.dodaj.rs (Ukoliko niste registrovani, postupak registracijeje jednostavan i brz i naravno potrebno je da ubacite fotografije sa svog kompjutera na sajt)

Kada odete na Moje slike, pored svake slike sa desne strane Vam piše ,,url’’– kliknite na to

Videćete različite linkove za korišćenje, a svaki od njih vodi do Vaše fotografije, samo zavisi kako će biti prikazano.

Potrebno je da ga prekopirate na Vaš post na forumu (dovoljno je samo Copy/Kopiraj i Paste/Nalepi na forumu u Vašem postu, ništa dodatno ne mora da se upisuje).

Kako će izgledati fotografije prilikom postavljanja?

Ako koristite prvi link ,,URL datoteke’’ izgledaće ovako

Ako koristit drugi link ,,Kod za forum’’ izgledaće ovako

Ako koristite treći link ,,Kod za forum (sa pregledom)’’ izgledaće ovako

Moja preporuka je da koristite teći link odnosno ,,Kod za forum (sa pregledom)’’ iz nekoliko razloga: ne zauzima mnogo prostora, svakako je pregledno, svaka postavljena slika može da se uveliča (ko želi bolje da je pogleda).

Kada završite sa postom, ukoliko niste sigurni kako će izgledati, idite na ,,pregled’’, da proverite kako to izgleda, ako Vam se dopada, onda kliknite na ,,pošalji’’ odnosno postavite post.

O autoru

cat

Ostavite komentar