Vesti

Stepina deca dobila vrtić

Autor vladatm

Radosni moment za omladinu naselja! Sada će najmlađe komšije, osim na igralištima, moći da se druže i odrastaju zajedno u novootvorenom depadansu vrtića “Leptirić” u prilagođenom prostoru prizemlja bloka 6A.  A roditelji dece iz naselja “Stepa Stepanović” osim radosti zbog otvaranja depadansa, imaće pred sobom ozbiljnu dilemu kako će njihovi mališani da se uklope u prekobrojno društvo. Iz želje da se svima izađe u susret, svako prijavljeno dete iz naselja upisano je u novu predškolsku ustanovu, čime je optimalan broj dece za taj prostor dupliran.

vrtic_leptiric_stepa_stepanovic_161113_tw1024Uprava vrtića održala je sastanak sa roditeljima dan pred zvaničan polazak omladinaca, da bi dogovorom došli do najboljeg rešenja kako da se svakome osigura kvalitetno i edukativno vreme u vrtiću, a da se zanemari činjenica da je od planiranih 80-tak, upisano 180 mališana. U najboljem slučaju, prognoza vaspitača je da će u vrtiću svoje vreme provoditi oko 140 dece.

Zbog velikog broja roditelja koji su došli na prvi roditeljski sastanak, gde se čekalo čak i ispred vrtića, tok sastanka nije išao predviđenim tokom. Roditeljima su podeljene osnovne informacije, a kako bi svi bili informisani narednih dana će biti pozvani od strane vaspitačica i biće organizovan roditeljski sastanak po samim grupama.

Na sastanku je, među roditeljima, bilo dileme da li da prebacuju decu koja već idu u druge vrtiće, zbog velikog broja upisane dece. Neki su u startu odlučili da za sada ne prelaze i sačekaju izgradnju novog objekta, a neki opet da možda odlože polazak mališana do proleća kako bi oni koji nisu u mogućnosti da naprave te ustupke, odmah krenuli.

Vrtić će za mališane biti otvoren od 6h ujutru do 18h popodne. Formirane su 3 grupe, jedna jaslena, jedna mlađa vrtićka i starija vrtićka. Za decu koja prvi put kreću u vrtić je organizovana adaptacija, pripremni period, gde će za 1575367_vrtic__Leptiric_4_vpočetak provoditi po dva sata dnevno u vrtiću, dok deca koja prelaze iz drugih vrtića kreću odmah sa programom.

Tokom boravka u “Leptiriću” deca će imati četiri obroka – doručak (8.15h – 8.45h), zatim voćna užina (10.15h – 10.30h), ručak (12h) i nakon spavanja slatka užina u 14.15h. Za najstariju grupu (2007/2008 godište) nije predviđeno spavanje u vrtiću.

Kontakt telefon vrtića za sada je mobilni telefon broj 064 87 93 730, gde roditelji mogu da se informišu o svemu što ih zanima.

Vrtić “Leptirić” ima više od 400 kvadratnih metara. Opremljen je najsavremenijim didaktičkim sredstvima i nameštajem, a u narednom periodu će biti još bolje uređen prostor za igru dece. Već od narednog septembra u naselju će se nalaziti veliki vrtić površine blizu 2.000 kvadrata i škola od oko 5.000 kvadratnih metara, kako obećavaju gradski zvaničnici.

O autoru

vladatm

komentar

  • Nazalost, razocarala je uprava. Zasto su u vrtic primana deca kojima jedan od roditelja nije uopste zaposlen, kada se to ne radi ni u vrticima koji su dosta veci? Zasto su primljena deca koja vec imaju mesto u vrticima u Braci Jerkovic?
    Ako je vrtic vec tako mali onda su trebali da prime samo priortete: decu koja nisu primljena ni u jedan vrtic i one koji trenutno idu u vrtice u drugim opstinama i nisu nikako usput roditeljima.

Ostavite komentar