Vesti

Stigle klime u vrtić

Autor vladatm

11Proteklog vikenda, montirane su klime u vrtiću “Leptirić”. Ovo je bio uspešan završetak tronedeljne akcije Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović, Saveta roditelja, uplata mama i tata i donacije firme Vektor (http://vektor-klima-uredjaji.rs).
Prikupljen je novac za četiri uređaja, dok je još jednu klimu i ugradnju obezbedio Vektor.

Uprava vrtića je izrazila zahvalnost svim roditeljima koji su učestvovali, Oliveru Miniću kao idejnom pokretaču akcije i najangažovanijem roditelju, i posebno glavnom donatoru Stevici Kostiću kome su deca otpevala pesmicu. Vlasnik “Vektora” istakao je da se rado odaziva ovakvim akcijama i da je ovo za njega još samo jedna u nizu donacija. Njegova firma donirala je klime velikom broju ustanova u gradu.

Stanari naselja opet su pokazali da zajedničkim angažovanjem može mnogo toga da se postigne da život u naselju bude sadržajniji i ugodniji.

Hronologija još jedne uspešne akcije

– Akcija inicirana na sastanku Saveta roditelja 18.02.2014. godine.
– Svim roditeljima 191 deteta upisanog u vrtić uz pomoć vaspitača uručena pisma kojim su obavešteni o akciji (počev od 26.03.2014. godine). Takođe o svemu obaveštavano na forumu naselja tokom trajanja same akcije, kao i postavljana obaveštenja u Vrtiću.
– Novac prikupljan uplatom na račun USNSS-a, a od 17.03.-21.03. i u samom vrtiću, kao i povremeno na pojedinim sastancima nakon toga.
02– Do 21.03.2014. prikupljeno 101.000 RSD što je nedovoljno za rešavanje problema;
– Počev od 24.03.2014. godine kontaktirano više od 20 firmi koje se bave uvozom i prodajom klima uređaja, sa molbom da na četiri kupljena klima uređaja najjeftinijeg cenovnog ranga, oni jedan doniraju vrtiću, kao i predlogom modaliteta za montažu klima uređaja. Pozitivno prvo odgovara firma Vektor MAAS d.o.o. Ostali (sem ponude Tehnomanije, bez ugradnje) ili nisu udostojili odgovora ili je bio negativan.
– Ukupno je prikupljeno 120.500 dinara. Za četiri klima uređaja sa montažom ukupno je plaćeno: 116. 000 RSD.
05– Jedan klima uređaj sa montažom donirala firma Vektor. Ugovor o donaciji sa PU ČJZ potpisan 04.04.2014. godine u vrtiću.
– Klime montirane u subotu 05.04.2014.godine čime je akcija uspešno okončana.
– Ostao je višak sredstava od 4.500 RSD koji će biti upotrebljen za još neke potrebe vrtića, u skladu sa dogovorom roditelja.
– Savet roditelja je pohvalio jako lep gest komšija čija deca ne pohađaju vrtić, a pomogli su akciju: Hvala Ivanu Ćosiću, Miroslavu Vujičiću, Siniši Đokiću i Vladimiru Vićovcu.
07– Sledeće komšije su svojim velikim angažovanjem i trudom izenele ovu akciju: Oliver Minić, Svetlana Radovanović, Ivana Nikolov, Nataša Đukanović, Vanja Mileusnić, Miljana Petković, Zoran Mihailović, Vladimir Veličković, Bojan Bogdanović, Saša Stevanović, Miloš Dojčinović i Ratko Ristić. Željko Milošević i Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović su veoma pomogli u realizaciji akcije, kao i Nataša Arsovski, rukovodilac, i drugo osoblje vrtića.

O autoru

vladatm

Ostavite komentar