Vesti

Dobijen lokal u “Stepi” za prikupljanje pomoći

Autor vladatm

FOTB0E7Stanari naselja Stepa Stepanović, koji su preduzeli niz humanitarnih aktivnosti prethodnih dana, ubuduće će svu pomoć moći da ostavljaju na jednom mestu, odakle će se razvoziti po prioritetu u prihvatne centre.

Na molbu Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović, Građevinska direkcija Srbije ustupila je lokal u naselju, u Ulici Vojvode Stepe 409i (na GP 5, lamela 2, lokal 5). Stanari su se organizovali, pa obezbedili i kontakt telefon, sa brojem 064 0307 036, koji će sve vreme biti u lokalu, kod dežurnih koordinatora.

U narednih mesec dana, u lokalu i na istaknut broj telefona, komšije će moći da se informišu šta je u tom trenutku neophodno da se donese za pomoć ugroženima i evakuisanim u poplavama.

– Da bi cela akcija mogla efikasno da se sprovede, zamolili bismo komšije da razvrstaju stvari prema nameni (za decu, za odrasle, obuća, odeća, hrana, kozmetika…) i da je vidno označe markerom. Takođe, bilo bi dobro da popišu šta sve donose, da bismo imali precizan spisak doniranih stvari, i u najkraćem roku poslali gde je neophodno, u Beogradu ili drugom gradu u Srbiji. Zahvaljujemo Građevinskoj direkciji na odazivu – istakao je Željko Milošević, predsednik Udruženja stanara.

Podsećamo, svako od stanara ko je zainteresovan i hoće da uzme učešće, može se prijaviti kao;
• Koordinator (dežura u lokalu, organizuje ture, prati zahteve iz Centara i vodi računa gde je i šta poslato)
• Sakupljač (Pomaže u razvrstavanju, kontaktu sa stanarima i rasporedu stvari)
• Vozač – (poseduje vozilo i nije mu problem da odveze turu do nekoh prihvatnog centra)
• Donator – (želi da pomogne materijalno ili novčano)

5A L2

O autoru

vladatm

Ostavite komentar