Vesti

“Stepa” podržava protest stanara Bloka 72

Povodom današnjeg protesta stanara Bloka 72 oglasilo se Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović, prenosimo saopštenje u celosti:

– – –

Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović u potpunosti podržava protest stanara Bloka 72 za ostvarivanje svojih legitimnih prava.

S obzirom na to da su prilikom gradnje stanova korišćeni nedozvoljeni materijali, koji ugrožavaju ljudsko zdravlje i život, u januaru 2015. godine stanari „smrdljivih zgrada“ potpisali su ugovor sa Građevinskom direkcijom Srbije, uz posredovanje Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, o potpunom rušenju objekata, jer je sanacija odbačena kao neizvodljiva.

U julu 2015. godine od ovog rešenja, Građevinska direkcija Srbije uz podršku Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture jednostrano odustaje, bez dogovora sa stanarima.

Kako je i u naselju Stepa Stepanović, od strane Građevinske direkcije Srbije uz podršku Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, umesto druge škole i neophodnog drugog vrtića, doma zdravlja od 2000 m2, prelepog tržnog centra i pijace, najavljena izgradnja benzinske stanice sa pretakalištem za tečni naftni gas, crkve i postavljanje 4 antenska stuba na mestima koja nisu bila predviđena projektnom dokumentacijom i pojavom drugih pratećih problema, kao stanari naselja potpuno razumemo i podržavamo borbu stanara Bloka 72 za ostvarivanje zakonom zagarantovanih prava i očuvanje zdravlja i ljudskog dostojanstva.

Pozivamo sve stanare našeg naselja da se priključe protestu i pomognu da se stane na kraj samovolji onih kojima je materijalna dobit važnija od ljudskog života.

u Beogradu,
10.08.2015. godine

– – –

Saopštenje će biti dostavljeno stanarima bloka 72 od strane delegacije stanara naselja koja će im se pridružiti u protestu.

Stanari naselja koji žele da se organizovano pridruže protestu mogu doći ispred glavnog ulaza u školu u naselju Stepa Stepanović. Polazak je zakazan za 16:55.

javljasestepa

O autoru

Ivan Ćosić

Ivan Ćosić je pokretač online zajednice stanara naselja Stepa Stepanović. Živi i radi u naselju a piše na sajtu kad stigne, ako ste zainteresovani da se pridružite timu koji uređuje sajt i forum slobodno mu se javite preko foruma.

komentar

  • […] је подржало и Удружење станара насеља Степа Степановић саопштењем, али и присуством – на протест је дошла висока […]

Ostavite komentar