Vesti

Deca iz komšiluka organizovala prvi Stepa karneval

Deca iz komšiluka organizovala su prvi Stepa karneval u četvrtak 15. juna u kasnim poslepodnevnim satima. Lokacija za karneval je bio prostor “kod ljuljaški” ispred zgrade 4I, tačnije Druge srpske armije 7.

Program je bio raznovrsan i sastojao se od raznih takmičenja, igara, deca su osmislila svoj bazar, bilo je i kolača, a sve je propraćeno muzikom, plesom, prezentacijama i izložbama kućnih ljubimaca. Poziv na karneval je bio jednostavan “dođite da se družimo, obavezno poneti osmeh i dobro raspoloženje“.

Priča počinje tokom nedelje, kada su se po naselju pojavili ovi pozivi u vidu skromnih flajera, a onima koji nisu bili upoznati je svakako bio iznenađujuć prizor nekoliko desetina dece koji organizovano sami sprovode svoj program druženja i zabave.

U razgovoru sa roditeljima koji su iz blizine pazili da sve prođe u najboljem redu saznali smo da su deca samoinicijativno sve organizovala, i da im je bila želja da umesto redovnog igranja ispred zgrada naprave nešto kreativno i organizovano.

Flajer

Razgovarali smo i sa Jovanom, organizatorkom dece iz komšiluka koja nam je rekla da bi želela ovako nešto češće da organizuje, a mi smo joj obećali podršku u promociji, šta god da odluči sledeće da pravi, jer podećamo, ovo je naselje sa najvećim procentom dece u Beogradu i potrebno je što više sadržaja i aktivnosti za njih.

Organizatorka Jovana

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo roditeljima dece iz komšiluka koji su nas zamolili da ovu priču prenesemo i koji su nam pomogli sa fotografijama događaja. Oni su takođe dali svoju podršku tako što su organizovali i svoje aktivnosti, u saradnji sa frižiderom iz obližnje prodavnice, sledeći put portal Stepa časti. 

Podrška

 

 

O autoru

Ivan Ćosić

Ivan Ćosić je pokretač online zajednice stanara naselja Stepa Stepanović. Živi i radi u naselju a piše na sajtu kad stigne, ako ste zainteresovani da se pridružite timu koji uređuje sajt i forum slobodno mu se javite preko foruma.

Ostavite komentar